• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
subzero - специалист
аз немисля да си взимам готова а да ми докарат пясък, цимент и перлит и аз да си бъркам всичко :) малко повече ще е хамалогията от моя страна, но като съм ограничен в парите няма как! смятам че около 5 куб пясък и около 50 торби цимент би трябвало да ми стигнат! а това са около 500 лв! можете ли да ми кажете горе долу колко чувала перлит ще ми трябват за 70 кв.м. около 6 см ?
lenko71 - специалист
За 70кв. м. при 6см. дебелина ти трябва 4.2куб. м. материал (пясък или перлит или смесени) и 35 торби цимент (50кг.). Не съм ползвал отдавна перлит и съм забравил колко беше опаковката, но проверих в нета - дават го по 100 литра на торба, ще рече 0.1 куб. м. В случай че го правиш 1/1 пясък/перлит ще ти трябват 21 торби перлит и 2.1 куб.м. пясък.
И който бърка разтвора - задължително с прахозащитна маска и очила!
subzero - специалист
ами плочата ми е 8 см но немисля че са пестили арматура в нея :) а замазката като ще ми 6см и е пясък-цимент 3:1 и ще слагам перлит трябва ли да слагам арм. мрежа Ф5 или може и без нея :?
laki1968 - специалист
subzero написа:
ами плочата ми е 8 см но немисля че са пестили арматура в нея :) а замазката като ще ми 6см и е пясък-цимент 3:1 и ще слагам перлит трябва ли да слагам арм. мрежа Ф5 или може и без нея :?
може и без мрежа ама със е по добре........сложи 4ка и не прекалявай с перелита щото ще се разклопа
Тани - модератор
http://www.maxim.bg/maxterm/maxterm.htm

По -добре ползвай този продукт. Забърква се само с цимент не натоварва плочата с излишна тежест. Освен това получаваш и много добра топлоизолация като бонус. Видях го на панаира в Пловдив на живо и ме впечатли като продукт. Цената му тогава беше около 100 лв на кубик ако не се лъжа. В зависимост от натоварването му се слага повече или по-малко цимент.Ако си направиш по-здрава замазка ще стане около 300 кг/м3 и ще ти трябват 4,2м3 гранули и 24 торби цимент което пък прави 1300кг и 600-700 лева - мисля че е добра сделка :-D
solo5 - майстор
Тани написа:
Ако си направиш по-здрава замазка ще стане около 300 кг/м3 и ще ти трябват 4,2м3 гранули и 24 торби цимент което пък прави 1300кг и 600-700 лева - мисля че е добра сделка
:2thumbs:
subzero - специалист
Тани това ми хареса :) спестява ми пари и а хамалогията да качвам пясъка! но нз дали ще го има в нашия град :? то с него не се слага перлит нали? а прави ли се арм. замазка? някои друг има използвал ли е този материал да изкаже мнение :)
chapara - майстор
lenko71 написа:
И който бърка разтвора - задължително с прахозащитна маска и очила!
Перлита се кисне във вода :lol: Също така и за гипсови мазилки инак плава :-D
Тани - модератор
subzero написа:
Тани това ми хареса :) спестява ми пари и а хамалогията да качвам пясъка! но нз дали ще го има в нашия град :? то с него не се слага перлит нали? а прави ли се арм. замазка? някои друг има използвал ли е този материал да изкаже мнение :)
Maxterm представлява топчета от експандиран полистирен с диаметър 2-6мм, които се смесват с Портланд цимент и вода, без пясък. Топчетата от полистирен са обработени със специална добавка, която им придава олекотеност и висока термоустойчивост на циментови смеси. Maxterm гарантира стабилност на сместа във времето, не се напуква, не се разширява и може да се полага на всякаква височина без да претърпи някакви механични или физични промени. Maxterm е лек, лесен за полагане и транспортиране материал, с контролирано рН, което го прави не корозивен и не предизвиква никакви реакции, когато се смесва с другите продукти. Той е подходящ както за ново гражданско и индустриално строителство, така и за ремонтни дейности.

Дори да го няма винаги може да си го поръчаш на производителя направо или на техен дистриботор. Просто гледаш по складовете/магазините кой продава "стиропор" на Максим и си поръчваш да ти доставят. Те си ползват отстъпките и безплатния транспорт а ти си имаш продукта и всички са доволни. Мога да ти дам телефон на представителя на производителя , разменихме си телефонните номера на панаира.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос отностно направа на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: