• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
sasooooooooo написа:
2v6,тези конвертори имат ли опция само на обдухване /зархлаждане за лятото/, без да се вкарва вода?
Ако няма циркулация на вода работят като вентилатор, но въздушния поток е нагоре и е слаб.
2v6 - майстор
Малкия написа:
2v6 бъркаш сериозно , уравнението е вярно , бъркаш дименсиите :|
Дай да ги видим дименсиите :?:
kotanka - помощник
Наистина си объркал дименсиите :)
Ето ги за мойта формула:
Изображение
vanko68 - специалист
Какви са тези идиотски формули ??? Я си погледни само последния ред. Да не говорим за останалите...
filmatoplo - майстор
Сухи формули кво искат да кажат -нищо конкретно :? Никой не каза -имаме една стая 20 кв ,с височина 2,70 м ,ще се загрява до 22 гр при расчет на външна температура минус 10 гр ,измазан тухлен зид 30 см - няма изолация ,дървена дограма -6 кв ,температура на топлоноситела 40 гр от ТП . Търси се мощноста на конвектора . Дайте формула за това -че на обикновен човек от форума да му послужи :)
Малкия - специалист
отиваш до някоя специализирана книжарница, търсиш си книжка , методика за изчисления на топлинни загуби и си готов с формулите

кой ще се заниамва да ги пише на компа , става бавно а и да не мислиш че са 2 формули

2v6, котанката ги е написала вярно дименсиите , първия ред гледай

и след това с матемтически преобразувания стигаш до
градус=градус (келвин=келвин)
filmatoplo - майстор
Аз за мене си знам ,др да научат -тук акцентирам -направи сам. :) А по темата ме интересува нови видове конвектори с по добър дизайн,ниско ниво на шум ,снабдени с функционални терморегулатори ,на разумни цени .
filmatoplo - майстор
WESPER -е модела на вентил конвектора който ме впечатли в болница Хаджи Димитър Сливен -щом родилното е с такива . Моля за коментар на марката от опит. От къде да си купя у нас .Доколкото схванах от сайта дават 5 скорости на вентилатора и има вградена помпичка за конденза :) . А ко някой знае нещо -да пише . :)
2v6 - майстор
kotanka написа:
Наистина си объркал дименсиите :)
Ето ги за мойта формула:
Изображение
Да, наистина съм ги объркал :x
За Cp вместо [Wh/(kg.K)] съм сложил [W/(kg.K)] :shock:
Сега вече всичко си е на мястото :)
2v6 - майстор
Малкия написа:
...
2v6, котанката ги е написала вярно дименсиите , първия ред гледай