Съвети за начинаещи готвачи.
rockwall - майстор
2 пакетчета обикновени бисквити на ПОБЕДА
една мъжка шепа ядки от орехи
1/2 пакетче какао - или 3-4 супени лъжици
1-2 яйца
1/2 малка кутийка маргарин или 1 пакетче (от соц размера) масло
може и малко мляко
шекер на прах (може и обикновена - аз с такава правя) - на вкус
може коняче да намерите изостанало - 1 супена, а ако няма деца и повече

кухненски робот или един луд с найлонова торбичка и чук
найлоново фолио или още една чиста торбЪ

орехите се мелят с робот (счукват в торба с чук)
бисквитите се счукват (мелят в робота) на 2-3 серии, като се оставят и по-едри (горе долу 1/4 от бисквитата) - да не ги наситните като галета, че ще стане като салама в BILLA.
добавят се яйцата, захарта, маслото и се бърка, като гледате да не строшите по-едрите парчета

смесвате всичко в една голяма купа - трябва да стане колкото порция тесто за кекс -някъде над половин пластмасова купа

ако стане гъсто добавяте масло, мляко, вода, яйца или коняк (по-полека с коняка де)

ако стане рядко - строшавате още бисквити

тва е

като стане като тесто го сипвате на найлоновото фолио или в торбата, навивате като салам и ХАКАТЕ във фризера

няколко пъти ползвах празни пластмасови кутии от яйца вместо найлон и също става хубаво - правя топчици (колкото Рафаело и Фереро) и ги слагам в дупките на на яйцата

ако ще го правите така - оставете си малко от ситно счуканите бисквити и преди да сложите топчиците в кутията ги овъргаляйте в бисквитената галета

След първия път ще знаете как да ги направите втория

ако е на салам се реже на филия и отгоре се тряска сладолед

ако е на бонбон - първо сладоледа после бонбона

лесно , бързо и винаги недостатъчно (особено ако има гости) :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
2.
Бисквитите, от твърдите тип "Обикновени" Се трошат на ръка, прибличително колкото 1-2 стотинки. Поръсват се в купа с млякото, да поемат и малко да омекнат. Какаото, захарта и малко вода(мляко) се разтапят с бъркане, прибавя се маслото (маргарина) и натрошените с бутилка ("точат се" с бутилката) орехи и се прибавя към бисквитите.
Омесва се и с фолио му се придава форма. У нас го правим триъгълно. По-лесно се режат големи парчета :roll: .
Може и с кокос, може и с коняк, може и с ром, може и с ванилия ..... .... уважавам всичко, което напомня лекарството на Карлсон.
Ма как ти хрумна да пуснеш такава тема! Мразя те!
rockwall - майстор
вариантът с топенето не съм го пробвал - аз не ги топя - правя ги точно както съм писал

ако в сместа си има малко млекце, масълце и яйце - те си попиват достатъчно докато замръзне
kotanka - помощник
Да ви дам и моя любим сладкиш :).
Приготвя се ужасно лесно и бързо, и е невъобразимо вкусен :-D .
Хубаво е накрая да се гарнира със сметана, поне аз така си го хапвам :).

http://prikachi.com/files/991673t.jpg
rockwall - майстор
нямам проблем със зрението, обаче не мога да го разчета - може би някой с проблем ще се облизва само

Прикачен файл

сладкиш.jpg
сладкиш.jpg (84.07 KиБ) Видяна 8965 пъти
rockwall - майстор
от мен да мине - да има и версия за copy-paste :lol:

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ
рецепта за 8 души (или един ама як)

Продукти : 100г масло, 200г. натурален шоколад,
100г печени натрошени бадем и лешник, 2 с.л. мед
250 г маслени бисквити, 2-3 с.л. какао за поръсване

Разтопява шоколад на водна баня, добавя масло и
бърка до разтапяне, слага натрошени бисквити, мед
и ядки, бърка добре, изсипва в покрита с фолио форма,
Оставя на студено 2-3 часа. Преди сервиране слага
формата в топла вода и обръща в чиния, маха фолио,
поръсва с какао, крие от роднини, яде сам.
kotanka - помощник
хахаха няма да лъжеш хората, няма бадем :-D

Аз съм го правила и с орехи и ром :-D , ама не е същото, по рецептата най ми харесва :) .
И това накрая за топлата вода, няма нужда, и без вода си се обръща. Важното е да се остави малко преди ядене на стайна температура, че маслото от хладилника се е стегнало и някой може да си счупи зъб, ако е много лаком :-D или ако се крие от роднините :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е наистина сте отвратителни!
Марш на динена диета!!!
rockwall - майстор
ЕЕЕ ВЯРНО ЧЕ НЯМА - ама с бадеми ще стане по-хубаво отколкото с лешници
Последна промяна от rockwall на пет юли 10, 2009 2:27 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Тази тема е издевателство над гладните , моля да се изтрие !
Всяка вечер я чета и ужасно ми се прияжда , и естествено - няма и няма бисквитен салам ....
Продава ли се някъде готов , шибаният бисквитен салам ?

Тема "БИСКВИТЕН САЛАМ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: