2 пакетчета обикновени бисквити на ПОБЕДА
една мъжка шепа ядки от орехи
1/2 пакетче какао - или 3-4 супени лъжици
1-2 яйца
1/2 малка кутийка маргарин или 1 пакетче (от соц размера) масло
може и малко мляко
шекер на прах (може и обикновена - аз с такава правя) - на вкус
може коняче да намерите изостанало - 1 супена, а ако няма деца и повече
кухненски робот или един луд с найлонова торбичка и чук
найлоново фолио или още една чиста торбЪ
орехите се мелят с робот (счукват в торба с чук)
бисквитите се счукват (мелят в робота) на 2-3 серии, като се оставят и по-едри (горе долу 1/4 от бисквитата) - да не ги наситните като галета, че ще стане като салама в BILLA.
добавят се яйцата, захарта, маслото и се бърка, като гледате да не строшите по-едрите парчета
смесвате всичко в една голяма купа - трябва да стане колкото порция тесто за кекс -някъде над половин пластмасова купа
ако стане гъсто добавяте масло, мляко, вода, яйца или коняк (по-полека с коняка де)
ако стане рядко - строшавате още бисквити
тва е
като стане като тесто го сипвате на найлоновото фолио или в торбата, навивате като салам и ХАКАТЕ във фризера
няколко пъти ползвах празни пластмасови кутии от яйца вместо найлон и също става хубаво - правя топчици (колкото Рафаело и Фереро) и ги слагам в дупките на на яйцата
ако ще го правите така - оставете си малко от ситно счуканите бисквити и преди да сложите топчиците в кутията ги овъргаляйте в бисквитената галета
След първия път ще знаете как да ги направите втория
ако е на салам се реже на филия и отгоре се тряска сладолед
ако е на бонбон - първо сладоледа после бонбона
лесно , бързо и винаги недостатъчно (особено ако има гости)
една мъжка шепа ядки от орехи
1/2 пакетче какао - или 3-4 супени лъжици
1-2 яйца
1/2 малка кутийка маргарин или 1 пакетче (от соц размера) масло
може и малко мляко
шекер на прах (може и обикновена - аз с такава правя) - на вкус
може коняче да намерите изостанало - 1 супена, а ако няма деца и повече
кухненски робот или един луд с найлонова торбичка и чук
найлоново фолио или още една чиста торбЪ
орехите се мелят с робот (счукват в торба с чук)
бисквитите се счукват (мелят в робота) на 2-3 серии, като се оставят и по-едри (горе долу 1/4 от бисквитата) - да не ги наситните като галета, че ще стане като салама в BILLA.
добавят се яйцата, захарта, маслото и се бърка, като гледате да не строшите по-едрите парчета
смесвате всичко в една голяма купа - трябва да стане колкото порция тесто за кекс -някъде над половин пластмасова купа
ако стане гъсто добавяте масло, мляко, вода, яйца или коняк (по-полека с коняка де)
ако стане рядко - строшавате още бисквити
тва е
като стане като тесто го сипвате на найлоновото фолио или в торбата, навивате като салам и ХАКАТЕ във фризера
няколко пъти ползвах празни пластмасови кутии от яйца вместо найлон и също става хубаво - правя топчици (колкото Рафаело и Фереро) и ги слагам в дупките на на яйцата
ако ще го правите така - оставете си малко от ситно счуканите бисквити и преди да сложите топчиците в кутията ги овъргаляйте в бисквитената галета
След първия път ще знаете как да ги направите втория
ако е на салам се реже на филия и отгоре се тряска сладолед
ако е на бонбон - първо сладоледа после бонбона
лесно , бързо и винаги недостатъчно (особено ако има гости)
