Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте, имам проблем със шпакловката - като я чукнеш и потъва. Пробвах с боро шпахтел отгоре, но не ще да стегне, пак потъва. Изглежда че долния гипс е много некачествен . Мисля си дали не трябва да я сваля и после незнам дали да не мина първо с теракол и после със шпахтела, незнам дайте съвет ...
velsi - Почетен майстор
Каква е основата отдолу (преди всички слоеве шпакловка)? И как така потъва? Потъва в какво? И колко?
Ами потъва като я чукна с не голяма сила със средния си пръст. Стават вдлъбнатинки. Полагана е преди повече от година, така че би трябвало вече да е изсъхнала. Под нея е стенната замаска, друго няма.
SHL - специалист
Сваляш всичко долу и правиш шпакловката на ново. Ако обаче и мазилката ти е рехава, буташ и нея. При добра мазилка може преди новата шпакловка да грундираш с дълбокопроникващ(укрепващ) грунд на Боро. Материалите на Боро са добри.
Последна промяна от SHL на нед яну 14, 2007 3:22 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Ти направо ме озадачи! :? Един слой шпакловка е около милиметър дебелина, дори и по-малко... Как така ще потъва...?! Нещо не мога да схвана. Може да потъва, ако има някаква изолация отдолу, ама в мазилката.... :?

Тема "помощ в калпава шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: