Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
evdoki - специалист
Здравейте,
Ако може,направете тема за водното подово отопление.Възможно ли е самостоятелно- без радиатори- да отоплява достатъчно.Как се прави?Плюсове и минуси.Идеи всякакви приемам :-D
velsi - Почетен майстор
Този въпрос е вече обсъждан в Отопление. Все пак не е лошо да се посъбере повечко информация, защото като гледам въпросите са повече от отговорите, а тази тема е доста интересна.
evdoki - специалист
Благодаря за бързия отговор ,но се надявах на малко по- задълбочен отговор от препратката която си ми приложил.Не че не съм благодарен за вниманието :-D .Понеже прозорците ще са "френски", няма да има "място" за радиатори или ще се виждат, интересува ме дали е възможно поставянето на по-гъсто на тръбата откъм външната страна,респективно прозорците, и дали ще се появява конденз?
velsi - Почетен майстор
Ако искаш да чуеш моето мнение то е такова: подовото отопление може да топли цялото помещение. Трябва само правилно да се подбере неговата мощност за да може да се поддържа желаната температура. Същото важи и за радиаторите разбира се като алтернатива. Това, което ме притеснява е, че пода ще стане много горещ. Всеки е пипал загрят радиатор и знае колко е горещ. Струва ми се некомфортно да се ходи по под, нагряд до подобна температура. Другото са загубите. Един радиатор е заобиколен от всички страни с въздух, който ние искаме да затоплим. Е този смисъл при него загубите са минимални. Не така стои въпроса с тръбите поставени в замазката. Винаги, въпреки изолацията отдолу загубите ще са по-големи. Колкото до конденза, той винаги присъства и борбата с него не може да бъде само чрез отопляване.

Изображение

Изображение
velsi - Почетен майстор
Ето още нещо интересно:

радиатори:
Изображение

подово:
Изображение
evdoki - специалист
Благодаря за споделеното мнение.И за снимките.Ровил сам по нета ,но не сам попадал на тези.От Овентроп и Рехау ми се " кълнат" че може подовото да е единствено отопление,но като всеки дилетент си имам съмнения \подкрепени и от теб\.Доколкото цената- 5000 за 100 кв.м е доста, така че решено е сам да го правя-отоплението.Все пак мнения приемам всякакви :?:
evdoki - специалист
Вторият ти пост май подкрепя подовото.Равномерно разпределение на температурата в стаята :idea:
masteradmin - майстор
За мене подовото е най-доброто отопление. Но много зависи от изолцията на самата стая и изолацията на пода. Имам подово от 10 години и съм много доволен.

Тема "Водно подово отоплиние" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: