Здравейте! Имам следното питане:
с мъжа ми искаме да свържем проточен бойлер към цялата водопроводна система (мивка в кухнята, мивка в банята, душ, абе всичко) и ме интересува необходимо ли е да бъде изградена специална водопроводна система или съществяващата ще свърши работа? Свързването към вик мрежата по същия начин ли е като при обикновенните бойлери или има специални части и тръби за цялата система? Очаквам вашите отговори по възможност по скоро!

с мъжа ми искаме да свържем проточен бойлер към цялата водопроводна система (мивка в кухнята, мивка в банята, душ, абе всичко) и ме интересува необходимо ли е да бъде изградена специална водопроводна система или съществяващата ще свърши работа? Свързването към вик мрежата по същия начин ли е като при обикновенните бойлери или има специални части и тръби за цялата система? Очаквам вашите отговори по възможност по скоро!
.gif)

т.н. По тръбите и крановете обикновено нищо не се пипа, освен че трябва да се монтира възвратен клапан на студената вода преди бойлера, но той си идва обикновено в комплекта ?!
  т.н. По тръбите и крановете обикновено нищо не се пипа, освен че трябва да се монтира възвратен клапан на студената вода преди бойлера, но той си идва обикновено в комплекта ?!  и още нещо - проточният бойлер няма добро налягане на изхода си; с други думи при повишаване на дебита - температурата на изхода бързо спада (няма време да затопли голямо количество проточна вода, а това е много лошо ...) Реално погледнато проточни под налягане с мощност м/у 9kW-12kW се справят горе-долу с тази задача ... има и 24kW
  и още нещо - проточният бойлер няма добро налягане на изхода си; с други думи при повишаване на дебита - температурата на изхода бързо спада (няма време да затопли голямо количество проточна вода, а това е много лошо ...) Реално погледнато проточни под налягане с мощност м/у 9kW-12kW се справят горе-долу с тази задача ... има и 24kW  
 за да стига за всичко трябва да е поне от 24KW има и 27kW обаче тези големите модели са трифазни.
 за да стига за всичко трябва да е поне от 24KW има и 27kW обаче тези големите модели са трифазни.  и го вързах към батерия от проточен от тези с двата крана тип Юнга . Така бойлера стана атмосферен понеже батерията не затваря извода за топлата вода - работи като чайник. Пускам го автоматично с часовник сутрин в 5.00 за 20 минути водата е 70°С при регулатор на макс. При нужда за през дена мога да го пусна и директно без часовника.
 и го вързах към батерия от проточен от тези с двата крана тип Юнга . Така бойлера стана атмосферен понеже батерията не затваря извода за топлата вода - работи като чайник. Пускам го автоматично с часовник сутрин в 5.00 за 20 минути водата е 70°С при регулатор на макс. При нужда за през дена мога да го пусна и директно без часовника.