Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Колко време е нужно за да изсъхне добре грубия строеж? /да се изчака/
Преди да се сложи външна топлоизолация?
и кога да започна с вътрешната мазилка?
Нищо не разбирам помагайте, че фирмите искат всичко на веднъж да стане, и да вземат паричките.
Но се опасявам че така ще се запушат стените и няма да могат да изсъхнат и ще падне после мазилката или ще стане и по лошо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Добро заглавие, ориентира.
Не си описал какъв точно ти е строежът, но приемам, че е тухлена зидария с хоросан... Вътрешна мазилка веднага, външна по-добре догодина. Разни пласмаси след 3 години. Ако изолацията ти е минерална вата, с мрежа и хоросанена мазилка, може и веднага.
Има добри книжки по строителните въпроси. Всичките ми познати които си ги купиха и наизустиха, благославят знаенето. Спестило им е много нерви и ПАРИ. Ама много!
EDI - майстор
Според мен поне 1 година остави строежа на мира.На втората правиш вътрешните мазилки и отново 1 година почивка.
Благодаря!
Но ми се вижда много дълъг период от време.
Септември трябва де е готов на груб и мисля да започна първо с външна топлоизолация, мазилка и боядисване като изчакам да кажем 1 месец дали ще има проблем.. с това и след като направя външна след това и вътре
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Външната я прави догодина.
stanetzz - специалист
avgusto0 написа:
Благодаря!
Но ми се вижда много дълъг период от време.
Септември трябва де е готов на груб и мисля да започна първо с външна топлоизолация, мазилка и боядисване като изчакам да кажем 1 месец дали ще има проблем.. с това и след като направя външна след това и вътре

Зависи дали се прави за собствено ползване или за продаване :wink:
За първия случай хората,които разбират, са ти отговорили по-нагоре.
А за втория- ти вече си си направил план :lol:
laki1968 - специалист
n_a написа:
Добро заглавие, ориентира.
Не си описал какъв точно ти е строежът, но приемам, че е тухлена зидария с хоросан... Вътрешна мазилка веднага, външна по-добре догодина. Разни пласмаси след 3 години. Ако изолацията ти е минерална вата, с мрежа и хоросанена мазилка, може и веднага.
Има добри книжки по строителните въпроси. Всичките ми познати които си ги купиха и наизустиха, благославят знаенето. Спестило им е много нерви и ПАРИ. Ама много!
абе вие къде четете тия книги???????????да сте виждали някъде спрян строеж за да може да "изсъхне",прави си мазилки и изолации и немай грижа
EDI - майстор
Ами точно за това, половината теми тук /пък и не само тук/ са "нов строеж - имам мухъл, влага, напука ми се стената и къщата", защото всичко става за един сезон.
Master_Kenobi - V.I.P.
avgusto0 написа:
Колко време е нужно за да изсъхне добре грубия строеж? /да се изчака/
Преди да се сложи външна топлоизолация?
и кога да започна с вътрешната мазилка?
Нищо не разбирам помагайте, че фирмите искат всичко на веднъж да стане, и да вземат паричките.
Но се опасявам че така ще се запушат стените и няма да могат да изсъхнат и ще падне после мазилката или ще стане и по лошо.
На теория съхненето е 1 мм от дебелината на зида (цялата, всичко включено) на ден. Тоест, 250 мм зид - 250 дни. 300 мм - 300 дни.
Ако толкова бързаш, питай Хигро за някакви осушителни техники и машини за отвътре.

Лаки1968, чета ти подписа и ти се чудя?! За втори път ми събираш очите със здрава изцепка! Ти верно ли с това се занимаш?! :?
pipbel - майстор
avgusto0 послушай колегите тука
1 година съхнене е абсолютния санитарен минимум.
Аз правих 2 къщи - 1-та грубия завърши август 2007, 2-та - юли 2008.
Сега септември ще правя външната ТИ на 1-та, а втората - Май другата година.
И не поради липса на средства, а защото ще живея там.

Иначе ако продаваш - наистина може и да послушаш laki1968
Ама аз такъв "майстор" като него (дето не чете :-D ) при мене няма да наема.

То всъщност 99% от тях не четат де..(или се правят на ударени :!: )
Затова се налага да се образоваме ние :evil:

Тема "Въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: