Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
barekov1 написа:
Да си купиш Bluray плеар? То струва колкото 32" LCD. Ами бихте ли дали по 50 лв. на филм? :?
Или си го вързваш към видеокартата на компютъра и си сваляш филми с Блу Рей качество от интернет без пари!
wizli - специалист
720×576 не звучи чак толкова зле, стига да не е интерполиран от PAL,
имам усещане, че многото кабеларки се оцифроват от аналогов сигнал - съответно качеството си остава зле.
Иначе идеята ми е да намаля тв ЗЛОУПОТРЕБA
и да гледам повече HDта и Блюрей от компа, само хубави филми...
svetliopi44 - Чирак...
Има още един вариянт,зависи какви пари ви се дават ... Взимате си един приемник дрим бокс с HD ,трябва да имате антена и интернет... свързвам ви с един човек и за 30-35лв. на месец ще гледате всичко което се дава по света с качество ... :wink:
Последна промяна от svetliopi44 на ср юли 08, 2009 1:17 pm, променено общо 1 път.
velas - специалист
Висококачествен телевизор (1080Р панел) = отличен ъпскейлинг = отлична картина!

Висококачествен тунер (сателитен/кабелен/ приемник) = добър ъпскейлинг = добра картина!

Висококачествен A/V поток (телевизия) = висок битрейд = отлична картина!

Всяка по-добра техника подобрява работата на по-лошата и обратното!

Приоритет 1 -> Телевизионен панел.
Приоритет 2 -> Тунер.
Приоритет 3 -> Входящ A/V поток.

Ако входния поток е с високо качество, Приоритети 1 и 2 са без особено значение. Но при ниско качество на входния поток /както е в действителност/, Приоритети 1 и 2 са МНОГО важни!

Входния A/V поток е последен по приоритети, защото почти не се предлага такъв с високо качество...
fikata - майстор
Кво пише на тоя билборд горе ?
:wallbash:
vesel - специалист
velsi, много са малко HD каналите при българските оператори за сега.
mitcd - специалист
Каква е резолюцията на тези малко БГ канали ?Колко на колко?
Моя 32'LCD е 1360х768 .Имаше 1080р ама с 300 кинта отгоре.Е за къв чеп ми е?Аз картина с такава резолюция 1360х768 да гледам ще съм супер.За момента къде има сигнал 1080р? За приоритет на първо място е тунера после панела.Щото сега като пуснат по кабеларките цифрови канали и много хора дето нямат цифров тунер ще го д...т заедно с тия които имат от старите с кинескоп.
Spokoiniq - майстор
mitcd написа:
Имаше 1080р ама с 300 кинта отгоре.Е за къв чеп ми е?Аз картина с такава резолюция 1360х768 да гледам ще съм супер.За момента къде има сигнал 1080р?
Е как къде бре, като вържеш компа HD филми бол, а игри с висока резолюция(СТАЛКЕР напр.) са невероятни на 42" и нагоре.
mitcd - специалист
Бре така съм го вързал и гледам HD филми некой път.Ама искам и на ТВ каналите на водещата да и видя цвета на очите :)
velas - специалист
@mitcd
Разликата между евтиния и скъпия тв. панел са функциите за подобряване на картината или така наречения "ъпскейлинг". Изключително лаишко е да се твърди - "не ми е нужен 1080р панел, защото няма откъде да му пусна 1080р картина...". Който не може да си позволи скъп и качествен панел, нека да не се оправдава с това...на мен като не ми стигнаха парите, си взех най-доброто от средния клас...
Не е вярно, че тунера е най-важен! Най-скъпите (над 1000лв) имат около 30% от ъпскейлинга на тв. панелите.
Не знам на какво базираш твърденията си...аз от 10 г се занимавам с телевизии и определено нещата стоят по доста различен начин...

Нарочно написах предния си пост с едър шрифт, белким помогна на някой да направи правилния избор...ама сега пък пречи на г-н fikata... в тоя живот няма пълно щастие...

Тема "Въпросче: резолюции на цифровите телевизии???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: