• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
detelin - специалист
прескочи до БЕРКОВИЦА там има голям склад за профили и аксесоари ХИЛ се казва склада
sasooooooooo - "специалист"
velsi написа:
Мрежа "на метър" може и да намериш. Но уплътнител едва ли. Продава се кофти опакован, сто метра и ако го разбуташ после става една плетка.... Но пък не е скъп. За балконска врата 75 лева е нормална цена с монтажа.
за 110 лв. си купих от фирма врата и два прозореца /комарници, де :) /. Та, един познат, който се занимава точно с такива комарници, ме посъветва да си ги поръчам, защото надценките не са много високи, а профилирането, сглобяването и монтажа на комарниците без подходящите машинки е много трудоемко, макар и елементарно.
мисли! :wink:
Мрежа можеш да купиш във всяка железария на метър.А по складовете продават ъглите и пантите на бройка-струват стотинки.А т.нар.-фитил-гумата за захващане на мрежата е 12лв. -100м.Трябва ти и един инстромент-ролка за вкарване на фитила-6 до10 лв.Режеш профилите с флекса и действаш.Успех !!! :wink:
stamenov1 - специалист
Не знам какви са им надценките, но за 12 м. профил и уплътнител, 5 панти, 2 дръжки и 2 шнапера 12 ъгъла, 3 м. широка и 2 м. тясна мрежа ми излезна 41 лв. :)
Тази цена ми искат за 1 прозорец, а аз си направих и на входната врата на къщата, която е по-голяма от стандартна и неотваряемо прозорче над нея. т.е направих си 3 мрежи.
Ролката за набиване на уплътнителя си я направих сам, иначе се продава в този склад за 6 лв.
Склада WP е в промишлената зона на Плевен зад рампите.
При разкрояването на профилите имайте предвид от чистия размер да извадите ширините на самия профил за да получите точния размер, а не по късно да накъсявате профили.
Направата на 3-те комарника ми отне 1 ч.
Профилите ги рязах със зеге с нож за метал.
Успех самодейци :roll: .
Днес и аз си направих по метода "направи си сам" комарниците.
Не е сложно, но малко пипкаво.
В домашни условия профилите се режат с прободен трион, но се внимава много за среза да е под прав ъгъл.
Взимаш си първо размерите от външната страна на светлия отвор на прозореца. По тези размери се смятат и мрежата, и гуменото уплътнение.
Алуминиевия профил се продава на прътове по 6м. Правите разкроя оптимално за да няма много фира. При мен на четерите пръта фирата ми остана 3/3/8/12 см :roll: .
Смятате колко ъглови сглобки, закопчалки, панти, делителни сглобки /за врати със средни профили/, дръжки /вътрешни и външни/ и самонарезни винтове ви трябват. Има една джаджа с ролки по краищата за напъхване на уплътнителя, ако не можете да намерите, трябва да си купите - около 15лв е май :?
Намирате склад за алуминиеви и ПВЦ профили. Отивате с подходящ транспорт /пръта е 6м/, взимате всичко, нарязвате ги, сглобявате ги и готово!
Ма мен ми излязоха за три прозореца и две врати, всичко отваряемо - 80лв.
Като общо време - 5 часа, но задължително с още един човек :wink:
Успех на желаещите
Ronin - специалист
12 метра профил излезна около 32 лв.....мрежата около 15 лв.фитила 12 лв 100 метра пантите и ъглите 5-10 лв...машинката(колелото) 4.80 лв.....около 80 лв...общо направих два комарника за прозорци и един за врата за тераса...като си купих още 2 метра профил....

А .......и надценките на фирмите за дограма за комарниците е от 5-10 пъти себестойноста да ме прощава колегата по нагоре ! За големия комарник ми искаха 140 лв..... при огледа на място.... :? Така и неразбрах кво толкова гледаше човека....
Всъщност това за ниските надценки бяха мои думи, но вчера се убедих, че не е точно така...
Явно разценките в Пловдив са доста високи, защото при нас:
профила 24м=35лв; мрежа 0.8 ,9м=14лв; фитила 25м=3лв; пантии и др.=15лв; винтове 1000бр.=12лв. /ползвах около 100/.
Ronin - специалист
Аз живея близо до склада на фирма АЛУМИЛ

http://www.alumil.bg/?lang=bg&r=home/t61

Цената е точно такава и преди около месец за апартамента и преди седмица правихме комарници за къщата....
Moje li nqkoj da mi kaje sklad za vaprosnite materiali s Sofia
( sorry za latinicata )
8180 - майстор
redair написа:
Moje li nqkoj da mi kaje sklad za vaprosnite materiali s Sofia
( sorry za latinicata )
Опитай да я оправиш тази латиница!

Миналата седмица вземах "на дребно" от СТ Пласт. Това е като слезеш по Житница и продължиш направо по старата връзка към Ов. Купел2. На 2-рия (левия завой) до газостанцията.
Взех профил и "фитил" на метър от разкомплектована опаковка. За мрежа - не знам. Другите дреболии - казаха, че имат всичко. Цени народни - за качеството нямам опит!? Сравнително леки са им профилите!?
Тел: 920 24 66, 920 24 84.

Някой да знае "по-едър" профил. Имам предвид канала за мрежата с фитила - към 10мм. Има ли такъв?
Някаква "магария" за по-читаво рязане "Направи сам" под 45о?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Комарници - мрежи против мухи и комари." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: