Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hygro - майстор
Gogo55 написа:
това от боби-хоби книжката ли е?
За картинката нямам представа, намерх я с Гугъл. А изискванията са събрани от различни източници от съпругата ми - дипломирна киноложка.
Стефан - майстор
hygro, че това е цял мезонет, бе!
Да си призная, аз никога не съм имал куче, няма и да имам. Още повече, да се гледа куче в апартамент или къща!!! За мен е страшно нехигиенично, пък и смърди ужасно. И е пълно с косми навсякъде.
В тази връзка да попитам, къде в тази къщичка се поставя препарата против паразити. Или веднага ще ме контрирате, че паразити няма? Даже в момента чак настръхвам :lol:
velsi - Почетен майстор
Паразитите при кучетата са основно два вида. Нека ги наречем вътрешни и външни. За първите на животното се дават специални таблетки на всеки шест месеца. Това са разни глисти, тении и т.н. За вторите най-ефективно действие имат специалните каишки, които бавно изпускат препарат като по този начин прогонват паразитите далеч от животното. Става въпрос основно за бълхи и кърлежи. Действието на тези каишки е от 5 до 7 месеца. Не съм чувал за препарат, който да се поставя в кучешка колиба. Колкото до скубането и миризмата това си зависи от породата. При чисто декоративните породи тези проблеми не са толкова големи. Ако някъде греша нещо - поправете ме.
hygro - майстор
Стефан написа:
За мен е страшно нехигиенично, пък и смърди ужасно.
Ужасно смърди само куче, чиито собственик не го е грижа за хигиената :lol:
Стефан написа:
И е пълно с косми навсякъде.
Зависи от породата, а и ако се гнусиш от косми, не си взимаш куче :)
Стефан написа:
Или веднага ще ме контрирате, че паразити няма?
Мда, моята кучка например няма. Дали кучето ще си завъди паразити зависи също от грижата на собственика :wink:

Ето я:

Изображение
Gogo55 - специалист
мдааа кучето е като човека,ако се къпе с шампоан,води се на лекар когато трябва и при нужда му се дават каквито трябва лекарства.
а относно бълхите и кърлежите-то има хора който също ги имат :lol:
мойто например когато има нужда се къпе с шампоан и след това не мирише изобщо по различно от един човек.Същото е и с космите-в на всяка жена гребена има по някъв косъм нали-така е и с кучешкия гребен като се реше всеки ден около кучето няма косми, но по гребена му има много))))

Прикачен файл

55.JPG
55.JPG (33.57 KиБ) Видяна 33014 пъти
Стефан - майстор
Не ме слушайте какво говоря. Не ви преча да имате не едно, а по няколко кучета. Ваша си работа! И си ги къпете по колкото пъти искате. Според мен всяко живо същество излъчва специфичната си миризма, даже и човека. Преди доста години, когато съм пътувал с влака Русе - Момчилград, до гара Дъбово/където сменях влака в посока Варна/, почти винаги съм стоял в края на коридора, до отворен прозорец. Познайте защо?

Така, че не ме агитирайте за съветска власт, и куче, мирищещо на шампоан! Извинете ме!
jujia - напреднал
velsi написа:
Паразитите при кучетата са основно два вида. Нека ги наречем вътрешни и външни. За първите на животното се дават специални таблетки на всеки шест месеца. Това са разни глисти, тении и т.н. За вторите най-ефективно действие имат специалните каишки, които бавно изпускат препарат като по този начин прогонват паразитите далеч от животното. Става въпрос основно за бълхи и кърлежи. Действието на тези каишки е от 5 до 7 месеца. Не съм чувал за препарат, който да се поставя в кучешка колиба. Колкото до скубането и миризмата това си зависи от породата. При чисто декоративните породи тези проблеми не са толкова големи. Ако някъде греша нещо - поправете ме.
за глистите и тениите трябва да се дават таблетки за обезпаразитяване най -малко на всеки три месеца,защо цикълът на развитие на повечето вътрешни паразити т.е. времето за което паразита се развива от яйце до възрастна форма е по кратък от 3 месеца,а за специалните каишки-много е важно да се купи качествена каишка- хубавите струват около 20 лева,а и не могат да се ползват за животно по малко от 6 месеца,а кучешката къщичка може да се напръска с разни препарати отвътре-без това да пречи на животнто :)
много хубава тема! имам въпрос! :? понеже не мога да си сътворя сама кучешка къщичка, може ли някой да ми направи, а аз да си я купя? имам някакви идеи как искам да изглежда.. Gogo55, твоят Мечо е щастливец!!! :wink: ако някой може, да помага! трябват ми 2!
Gogo55 - специалист
ако не ти трябва на момента се свържи с мене по кю, февруари,или март мисля че мога да ги направя
Iliev Labs - специалист
Какво мислите за тази къщичка?
От този линк е: http://millerpet.com/

Прикачен файл

danger_front.jpg
danger_front.jpg (128.8 KиБ) Видяна 22499 пъти

Тема "кучешка къщичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: