• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
Като му изпукат някой и друг компютър, ще се сети какво му говориш. :lol:
gorgidanchev - специалист
Знам че не пази .Трета година работят без проблеми.Просто изключват при смущиния в захранването.
Милен - майстор
Като сметнеш че ти е писнало от изключвания от смущения в захранването които са не-свойствени за дефектнотоковите ти защити пак ни пиши.
gorgidanchev - специалист
Прочети по добре ...само при токови смущения. :supz:
stefan_gb - специалист
[quote="Милен"]Забрави да споменеш и какъв тип е защитата А или АС.

Клас АС е стандартна защита използва се при синусуидални напрежения без наличието на хармоници и пулсиращи съставки на постоянен ток, каквито са кръговете захранващи компютри. 30mA- ровата изключва при 15-30mA.

Клас А се пролагат за вериги замърсени с хармоници и пулсиращи съставки на постоянен ток - компютри, изправители, луминисцентно осветление - ДТЗ на Шнайдер клас А се маркират като si. този тип изключват при 28-30mA за 30mA номинален ток.

Така че ако твоята е клас АС я сменяш с А. Ако пак сработва търси повредата другаде или намали компютрите на една защита или пък увеличи тока на защитата на 100mA.[/quot

Милен със сигорност е прочел и те е насочил , но ти не искаш да четеш приятел......
filmatoplo - майстор
Катоден отводител -туй пък кво ще рече.
moimoimoi - майстор
служи за отвеждане на пренапреженията в земята :-D,а за да ме разбереш ще го обесня така:при поява на пренапрежение,най често от мълнии ,катодния отводител се превръща в проводник и и така се отвежда високото напрежение вземята и целта е да се предпазят елктониката
filmatoplo - майстор
Ясно ,разгледах и схемите на Пламен. :)
Еклектик - специалист
Много внимателно прочетох всички теми във форума, разгледах принципа на действието на ДТЗ и откровено, предпочитам едно стабилно заземявана на всичките уреди. Прочут балкански манталитет. Но предпочитам да изключи предпазител при пробив във електроуреда, отколкото едно прецизно електромагнитно реле да ме друсне за части от секундата. Самата мисъл е потискаща. Нека тока тръгне по 10 кв меден проводник към няколко поцинковани шини в почвата, отколкото да се забавлява със съпротивлението на тялото ми. Някой може ли да даде статистика, колко пъти ДТЗ не е сработвало и има ли нещастни случаи, дори при перфектно свързване.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: