От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте,искам от пласмасов бидон с вода да захраня 60м маркуч за капково напояване в стая където ще има гъби.В помещението влагата трябва да е от 70-100%.Каква ел помпа трябва да имам и какъв датчик за влага да се свърже към помпата.
2v6 - майстор
rambovr написа:
Здравейте,искам от пласмасов бидон с вода да захраня 60м маркуч за капково напояване в стая където ще има гъби.В помещението влагата трябва да е от 70-100%.Каква ел помпа трябва да имам и какъв датчик за влага да се свърже към помпата.
Какво трябва да е налягането и дебита :?:
Ако бидона е по-нависоко може и без помпа :idea:
2v6 написа:
rambovr написа:
Какво трябва да е налягането и дебита :?:
Ако бидона е по-нависоко може и без помпа :idea:
Дебита и налягането нямат значение просто трябва да се поддържа влагата в съответните параметри
moimoimoi - майстор
според мен не ти трябва датчик щом искаш влага до 100% :lol:
ккави са размерите на помещението,с какво ще се осъществява овлажняването?
взимай някаква помпа 0.9-1 киловат и след нея с крана ще си регулираш ако изобщо има нужда да се намаля
и си намери преносим уред за отчитане на влажноста колкото да имаш реална представа колко е влажноста
а ако искаш нещо по ефектно- има влагомери на фирма comeco/пловдивски са/купуваш си уред с дисплей и датчик за него,има и терморегулатори,предполагам и температурата трябва да се регулира
пп: малко офф :-D наскоро от инспекцията по труда в сливен отишли в един гъбарник и инспектора дал предписания да се намали влагата -и те гъбите спрели да растат :lol:

Тема "Каква ел.помпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: