Замазката на пода в хола ми ( 25 м2) е много неравна и освен това денивелирана, а искаме да сложим ламинат. Какви други варианти за изглаждане на неравностите и нивелиране на цялата стая са възможни освен къртене на старата замазка и правене на нова или правене на замазка върху старата. Разбрах, че има варианти с самонивелираща се замазка, но проблемът е, че помещението е голямо и не е ясно как ще се разбърка и положи всичко на веднъж. Доколкото съм запозната такива самонивелиращи се замазки имат строго определено време за бъркане и време за полагане. Мислихме дали не може да се направи с каменит или някаква друга смес, която е по-еластична от цемент и пясък и би могла да се положи по тънко. Държим да е колкото може по-тънка, за да не се вдигне прекалено нивото в хола, тъй като в кухнята и в коридора вече има поставен теракот и там нивото вече не може да се променя.
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
elfljo
- помощник
22 мнения в "Въпрос за неравна замазка на под"
masteradmin
- майстор
Knаuf имат една технология сухапосипка виж на техния сайт. Иначе при традиционния начин кой знае колко време трябва за плочата да изсъхне за да не се раздуе ламинирания паркет.
Стефан
- майстор
Правил съм тая гимнастика в двете спални на апартамента. Но за да съм по-точен в съветите, ми трябва повече информация. Размери на помещението, денивелация в самото помещение, денивелация спрямо коридора, разположение на врата и прозорец/евентуално врата към терасата/. Добре ще е, ако има и снимка. Ще се постарая да опиша процедурата от началото до поставяне на первазките на ламината.
Съжалявам, че всичко вече ми е готово и не съм правил снимки.
Съжалявам, че всичко вече ми е готово и не съм правил снимки.
elfljo
- помощник
Искаш да кажеш само върху суха посипка да се сложи ламинат??? !!!Сухата посипка се слага под плочите VIDIFLOOR, които са минимум 200 мм дебели, отделно посипката и накрая ще се вдигне нивото поне с 3 см, отделно ламинат, накрая хола ще се превърне в подиум.
Мисълта ми беше да се направи нещо като *шпакловка* на под. Да се вземе най-високата точка на пода и всичко да се изравни спрямо нея, а не целия под да се вдига с два, три или повече сантиметри. И тъй като с пясък и цемент това не може да се осъществи си помислих за нещо еластично например саморазливащите се замазки. Тогава въпросът ми е как се прави такава замазка на голямо помещение. Мина ми през ума и идеята за каменита, дали може да се положи за изравняване на пода. в края на краищата плочки и теракот се лепят на пода с каменит, който не се полага на кой знае колко дебел слой и не съм чула на някого да му се е разтрошил. Вярно при теракота тежеста се разпределя този случай равномерно, но подобно нещо би се получило след като върху импровизираната подова шпакловка с каменит сложа ламинат. Какво мислите по въпроса?
Мисълта ми беше да се направи нещо като *шпакловка* на под. Да се вземе най-високата точка на пода и всичко да се изравни спрямо нея, а не целия под да се вдига с два, три или повече сантиметри. И тъй като с пясък и цемент това не може да се осъществи си помислих за нещо еластично например саморазливащите се замазки. Тогава въпросът ми е как се прави такава замазка на голямо помещение. Мина ми през ума и идеята за каменита, дали може да се положи за изравняване на пода. в края на краищата плочки и теракот се лепят на пода с каменит, който не се полага на кой знае колко дебел слой и не съм чула на някого да му се е разтрошил. Вярно при теракота тежеста се разпределя този случай равномерно, но подобно нещо би се получило след като върху импровизираната подова шпакловка с каменит сложа ламинат. Какво мислите по въпроса?
Снимки на въпросния хол можеш да видиш на http://www.ilianaweb.net/Home/
Холът е 5 на 5 метра , няма тераса.
На снимките гранитогреса в коридора и теракота в кухнята още не бяха положени. Сега вече са. Преди га ги сложат хола и коридора бяха на едно ниво, а кухнята спрямо хола около 2 см по-високо. Сега разликата хол коридор е с дебелината на гранитогреса плюс лепилото, а на кухнята 2 см плюс дебелината на теракота с лепилото. За съжаление нямам снимки как изглежда сега.
На снимките, там къгето е разкопано за тръбите на парното под замазката има фибран, защото там имаше тераса, която в последствие вкарахме в хола и там замазката е правена по-късно от останалата замазка на хола.
Дъските, които са в пода на хола бяха предвидени ако ще се прави дюшеме( идея на дебелата леля на снимката, но отпада като вариант)
Не мога точно да кажа каква е денивелацията на замазката на пода. Като цяло е неравна и има участъци, които не са съвсем водоравни. Абе с две думи крива работа, която някак си да се пригоди за ламинат или за паркет, който се слага на зели ламели, а не на отделни дъсчици. Ако имаш още въпроси, питай.
Холът е 5 на 5 метра , няма тераса.
На снимките гранитогреса в коридора и теракота в кухнята още не бяха положени. Сега вече са. Преди га ги сложат хола и коридора бяха на едно ниво, а кухнята спрямо хола около 2 см по-високо. Сега разликата хол коридор е с дебелината на гранитогреса плюс лепилото, а на кухнята 2 см плюс дебелината на теракота с лепилото. За съжаление нямам снимки как изглежда сега.
На снимките, там къгето е разкопано за тръбите на парното под замазката има фибран, защото там имаше тераса, която в последствие вкарахме в хола и там замазката е правена по-късно от останалата замазка на хола.
Дъските, които са в пода на хола бяха предвидени ако ще се прави дюшеме( идея на дебелата леля на снимката, но отпада като вариант)
Не мога точно да кажа каква е денивелацията на замазката на пода. Като цяло е неравна и има участъци, които не са съвсем водоравни. Абе с две думи крива работа, която някак си да се пригоди за ламинат или за паркет, който се слага на зели ламели, а не на отделни дъсчици. Ако имаш още въпроси, питай.
здр . емил съм. правил съм подобни операции. Ако тва са дъските ,през 60см , ги вади
от водата се надуват ,после свиват . вземи парче ламинат+вата сложи ги до теракота и ще имаш нивото .провери с нивелир наи-високата точка в хола спрямо нивото дет е ламината. как е? замазка цемент+пясък може да правиш от 1до... см. каменитова замазка от нула до 1-2 см мах. Мн. е капризно скоро едни я правиха 3 пъти . Остави температурни фуги овсякъде към стените и към вратата! Ако се стигне до замазка ,ще говорим пак. ако си оная старата на снимката нищо повече няма да кажа. 

elfljo
- помощник

Можеш ли да ми дадеш малко повече информация за замазката с каменит (не съм злата леля на снимката, за това няма причина да не кажеш

emil_v r
- майстор
Здр. тия летви и на мен не ми се вадят хич. ако са трапецовидни ,да остават,щот ша разкъртиш старата замазка . пред вратата точно е 100 пъти по натоварено и виж поне там ако може без бои
да ги извадиш .Риска да напукат новата зам. е 90%.Ако ги напоиш предв. с вода ,кат ги замажеш те се свиват и не късат новата зам. риска спада на 30% . почват съвети ,наи обичам да давам акъл, внимаваи щот няма да повтарям. ползваи як ал. мастар около 2,6м. Кат се мокри с гъба залепва по -малко. Измети старата зам. с четка с твърд косъм.изтегли пепела с прахосмукачка. мокри яко. сложи кашони около колоната и отвсякъде по стените . имаш нужда от термофуга по средата на 5 те метра ,ма караи. Снимаи тръбите,последен шанс ако си забравила кабели за интернет,кабелна телефон и др. сложи шлаух. замазката ако е 1-4см. бъркаи: 2части обем пясък 1ч. Врачански цемент !
1ч. каменит ,или кво да е ,но с фибри! Бъркаи на сухо, вода безотговорно ,тя е ефтина,и да не е гъсто . Почваш смело от вратата навътре на половината помещ. може да не е за един ден цялото .Тва което затъпчеш докато работиш ,го метеш отново и отново . Мажем метър по метър преди полагането с теракол чист,доста редък. Плати му на работника така че да не мисли за пари а само за замазката.Вечерта я завии с наилон да не изсъхне ,сутриннта и шибни една кофа вода
.След три дена само с теракол ще коригираш кривините до 2-3 мм. Спирам ,щот умствения труд бавно ме убива ,чао, успех! Изчакаи ,да видиш още поне 2-3 мнения , може да се направи и по др. начини. Ааа,поздравления че си си направила вкопан цокъл в коридора . чао.

masteradmin
- майстор
Еми аз се поизложих в началото ма се надявам да се включа компетентно по някое време. 

Тема "Въпрос за неравна замазка на под" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература