• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bibiqn - специалист
Може ли да ми каже някой ,как да пробия дупка с диаметър 3см. в ламарина 2мм в домашни условия?
jimmy_bar - специалист
очертаваш и с малка бургия правиш достатъчно дупчици по очертаното,друг вариант е с подходяща фреза,но едва ли ще имаш.
bibiqn - специалист
Това с малките дупчици ми е доста трудоемко защото имам да правя 4 такива отвора.Мисялта ми беше дали не се продават такива като шлайфкамъни или там как се казва да разширя отвора с тях.
mitko414 - специалист
С боркорона.
Има и евтини китайски комплекти на цени от 4 до 7 лева. За дърво вършат работа, за ламарина -- нека някой, който е пробвал да каже.
Последна промяна от mitko414 на нед юли 12, 2009 5:03 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
има биметални боркорони,но става и с зеге- пробиваш една дупка за ножа и караш с нож за меетал при по малки обороти и изклю4ено пенделно действие
lenko71 - специалист
Това е специално за метал (не взимай от тези за дърво - само ще очертаеш отвора). Има различни размери. Не ми се е налагало да пробивам 3mm но предполагам че ще стане( (с повечко търпение и задължително ниски обороти). Б Бриколаж ги има

Прикачен файл

Picture 0229.jpg
Picture 0229.jpg (30.81 KиБ) Видяна 4718 пъти

Прикачен файл

Picture 0230.jpg
Picture 0230.jpg (33.75 KиБ) Видяна 4718 пъти
housedoktor - майстор
Ленко,откъде ги купуваш Bahco?
lenko71 - специалист
Точно това не е от Брицолаж, а от "Атаген"-Бургас (едва ли някой е чувал). Не съм обръщал внимание на марката. Просто ми се наложи и такива имаше в този магазин. Имаха само по една две бройки от няколко размера
housedoktor - майстор
От най хубавите марки зарежещи инструменти са,предишното им име е Sahdwik
krasiorocknroll - специалист
Има камъчета/като камък за шмиргел/ с различен диаменър,има и конусни.И това е вариант. :)
  • 1
  • 2

Тема "Как да пробия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: