Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
Всички си слагат плочи в банята. Имате би някакви идеи за различни повърхности? На прима виста ми идва идеята за стъкло, като под него има някаква разпечатана картинка. Но за да не са навлажни картинката, май трябва да е залепена между две стъкла, краищата обработени с водонепропусклив материал.
Какво ще кажете за тази идея?
Имате ли други?
mim - специалист
мрамор, гранит, гнайс, стъклена мозайка, керамична гледжосана мозайка, мраморна мозайка, дърво, плексиглас, стъкло (плочки, тухли, паравани...), тапети, бои...
ribnikolaevi - майстор
Имаш ли връзки към сайтове, искам да видя изпълнения със стъкло, снимки имам предвид?
mim - специалист
класика - стъклени тухли
Изображение

Изображение
Изображение

това не знам какво е точно, предполагам, че е стена тип гипсокартонена, но със стъкло
http://www.refurber.com/members/denouem ... behind-it/

това е кухня, но идеята е ясна, само трябва някак да се защити влизането на вода отзад, едва ли е по-сложно от лепен аквариум
предполагам, че за нещо подобно питаш
Изображение

"аквариум"
Изображение

стъклена мозайка
Изображение

това ми се струва интересно, ако градиш стена за банята, но сигурно може и за облицовка, а даже и да се вкара осветление зад стъклото
Изображение

ако си в къща по средиземноморските ширини и смениш обикновените тухли на външната стена със стъклени :-D
Изображение

нямам някакви линкове, това сега от гуглето
предпоследното май е най-интересно
Последна промяна от mim на пон юли 13, 2009 2:35 pm, променено общо 1 път.
ribnikolaevi - майстор
Абсобютно, като това за кухнята имам предвид, със стъклото. Но за да не е толкова скучно, някаква картинка разпечатана на принтер и после фолирана към стъклото.
И все пак трябва да не е прозрачно наркая нещото, защото ще прозира стената отзад ...
mim - специалист
картинката с размера на стъклото
това поне е лесно, защото с подобни фолиа обличат и коли
но не знам как ще се закрепи стъклото за стената тогава, хем да не реже картинката, хем да прилепне добре, защото едва ли ще е с държачи като огледало

бяло матово стъкло ако ползваш сигурно се лепи с някакво лепило, не знам какво
за да не е скучно, в същото време може да стане много приятна комбинацията с вертикални фризове от стъклена мозайка между отделните панели

намерих малко стъклени бани
http://www.opticolour.co.uk/bathrooms_w ... alled.html
8180 - майстор
Николаеви,
Намислете си грубо проекта, пък за картинката, ще давам акъл. Вече може да се печата директно върху стъкло - цяло или на "плочки". Върху плочки също - има варианти.
С фолиото е хубаво да е цяло стъкло/плоскост. Възможно е да се постигне прозрачно стъкло с картинката на фолио от обратната страна - да се глада през стъклото и лепилото - това разширява избора. Влагата не му пречи.
Осветлението!? - трябва да може да се ремонтира отнякъде!!
ribnikolaevi - майстор
Добрае, благодаря за готовността, за картинката после ще му мислим, сега е на преден план закрепването на стъклото. Как да се хване стъклото към стената?
MASTER - специалист
По много начини може - въпрос на вкус.

държачи,конзоли,точки,профили,с лепене.

Казвай как искаш да изглежда,и ще го измислим.
ribnikolaevi - майстор
Ако е стъкло - да не се виждат държачи и тем подобни. Което е проблем, защото в долния край, където ще си допира до подовите плочки, ако има наклон в тази зона, стъклото трябва се среже много прецизно по размера, по-точно размера трябва да се свали много точно. Може би ще трябва да се ползва някакъв по-евтин материал (например плексиглас), който да се реже и напасна на място и после по него да се среже стъклото. А как ще се закрепи стъклото без да се виждат държачи не се сещам (аз и не разбирам от тези работи по принцип)

Тема "Нови идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: