• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Fortune - специалист
Харалампи написа:
Като говорите за бензин нали не забравяте, че става въпрос за въглеводородна смес. Октановото число се постига чрез различни миксове от въглеводороди. То зависи не само от плътността на компонентите, а и от формата на веригата, циклични, ароматни и пр. Така че плътността не е показателна за котнаовото число. Не само това, ами и през различните сезони състават му е различен. През зимата има малко повече леки фракции, с цел по-лесно първоначално запалване. Ако ми кажете какво точно ви интересува, ще питам колегите дето наистина разбират и ще ви докладвам. А ако ви интересува как се преработва нефта на популярен език мога да ви изпратя книжка на pdf по въпроса на руски.
Казах, че относителното тегло зависи и от октана, а не че октана зависи от относителното тегло, то е просто показател за плътност. Естествено, че има значение и състава на сместта и вискозитет и съдържание на сяра и т.н. Понякога в горивата се слагат и добавки например Петрол предлага Бензин екстрафорс, през зимата - добавки против замръзване...
Смятам, че по-скоро го интересуват стандартните плътности при различни температури, ако е така мога да постна таблиците.
barekov1 - специалист
Fortune ще ти бъда благодарен ако споделиш таблиците :)
Fortune - специалист
barekov1 написа:
ОК, ама утре, че са ми в офиса.
danovsky - специалист
на дизела приблизително 0.83-0.84,на бензина 0.74 мога да ти дам с абсолютна точност ,но има значение дори и от часа на товарене на хидранта дори и при еднаква температура.Затова ти ги давам така(без десети и стотни след запетаята).
За кво са ти тия сметки ако не е тайна?
Fortune - специалист
barekov1 написа:
Fortune - специалист
Вие виждате ли картинката?
parvev - специалист
Fortune написа:
не
Fortune - специалист
parvev написа:
Fortune написа:
не
Що тъй!? И аз!
Сега ще видя да я променя.
Може да пробвате да я пестнете в word докато я преоразмерявам.
bjohnev - специалист
Във всички случаи е по-изгодно да се налива бензин през зимата :lol: :lol: :lol:

Ако не говорим за тонове, разликите са нищожни. Правил съм проба със супа в микровълновата. :lol: Студената супа след нагряване се разширява толкова, че нивото се покачва с не повече от милиметър-два.
Fortune - специалист
bjohnev написа:
Във всички случаи е по-изгодно да се налива бензин през зимата :lol: :lol: :lol:

Ако не говорим за тонове, разликите са нищожни. Правил съм проба със супа в микровълновата. :lol: Студената супа след нагряване се разширява толкова, че нивото се покачва с не повече от милиметър-два.

разликата е около 30-40 литра на 1000 при диапазон от -5 градуса до +30.
Една автоцистерна е грубо около 30 000
  • 1
  • 2

Тема "Каква е плътноста на течните горива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: