• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
vista_bs - напреднал
Здравейте,
наскоро сложихме ламинат, но явно замазката не е равна и на места скърца все едно е старо дюшеме. Някой може ли да сподели лек за "скърцащ" ламинат (без пренареждане :roll: )? Ако го намажа с нещо? Ама с какво ли?
emil_v r - майстор
Само с гъша мас , тя не пропуска и водата .
rulom - модератор
Дъските на ламинирания паркет са с клик система.Там където се събират дъските са само пресованите части на материала, без ламинирана повърхност, т.е. няма как да скърцат. "Скърцането" обикновено е от неизметена добре замазка.Остават камъчета които при стъпване отгоре пробиват подложката и чегъртат в дъската.Ако са камъчета- зле, ще чегъртат докато не си направят легло в замазката.Ако е замазка ще се нарони и ще слегне.Иначе скърцане като при паркета както е, не ми се е случвало досега да чуя.
Локализирайте звука точно какъв е: скърцане или чегъртане.
Вземете една дъска и на друго място поставете малки песъчинки за да видите звука същия ли е.
vista_bs - напреднал
Звука при стъпване е като от триене дъска в дъска-точно скърцане! Ще пробвам на някое местенце да намажа с гъша мас, да видим какво ще стане.
tysonlkr - специалист
vista_bs написа:
Звука при стъпване е като от триене дъска в дъска-точно скърцане! Ще пробвам на някое местенце да намажа с гъша мас, да видим какво ще стане.
И коя част мислиш да намажеш с гъшата мас ако не е тайна :?
За смазка ли ще я използваш или с някакво друго предназначение :shock:
Май не схвана иронията на emil_v r :)
lenko71 - специалист
Ако някъде е оставено по-малко луфт м/у стената и ламината след време паркета се "забива в стените и се получава голямо напрежение. Може дори да се "изадуе". Има ли някакви такива индикации на мястото където скърца?
emil_v r - майстор
Олеле , извинявам се , не мислех , че някой може да ме вземе на сериозно !
Не четете ли в подписът , че мн. лъжа !
Ноо не се знае сега лъжа ли , или не :evil:

Пробвайте дасе намажат верно фугите , ако от там скърца със един силикон който си е точно за ламинат.
ако е неравно отдолу -смелост-
трябва да се разглоби , подмаже с теракол по мястото където се ходи най - мн. .
Щесе изчака 1 седница мах заради тераколът и се нарежда отново.
една стая за 30мин ще се раязглоби , и за толкова ще се нареди отново...не е страшно ...
vista_bs - напреднал
:lol: вярно,че се хванах за гъшата мас-щях да понамажа с нея фугите тук-там :roll:
Оставихме достатъчно място от към всяка една стена, но ме съмнява, че едно на ръка, че замазката не е много равна, но и в единия край на стаята сложихме доста тежка секция и точно пред нея скърцането е бая дразнещо. Ще поизчакам да послегне и току виж се оправили нещата.
rockwall - майстор
emil_vr

с тая гъша мас ме уби бе

ти от готварство и туршии тука ли се домъкна да лъжеш

не ползвайте гъша мас - вземете студено пресован зехтин и залейте фугите

(и аз лъжа)

:lol:
И аз въпросчета :) Става дума за стар обикновен паркет. Стара сграда в центъра на София. Паркета е реден по време оно :) Виках човек който се занимава с това, много добър приятел на бащата, и каза че положението е много деликатно. Самия паркет е на греди. Между гредите има пепелина. Паркета е кован, но вече е разместен и при ходене скърца яко. Ако се извади паркета пода ще падне надолу допълнително с около педя, педя и половина. Той каза, че ако се разковава и се реди наново много от парчетата ще се изпочупят. Сега паркета ако се купят допълнително парчета е с друга дебелина. Думите му директно бяха "не ми е проблем да ти взема парите, въпроса е да го направим като за приятел". Та измисли следното. Понеже парчетата са с големи фуги помежду си, ще ги замаже с фугирол (да не излиза от пепелината защото сега всеки ден се бърше прах и пак има). После отгоре върху паркета се слагат ОСБ плоскости (май така се казваха изглеждат като пресовани трици) и се хващат с рапидки за паркета. Върху тия полоскости се слага подложка и ламинат. Пак подчерта дебело, че скърцането няма да изчезне, но ще намалее изключително много. Вие какво мислите. А и не съм привърженик, на махането на паркета, защото целия апартамент, ще стане на стълбички. Освен това (стаята ще е спалня) и скоро сменихме тапетите, не ме блазни идеята пак да ги сменям )
  • 1
  • 2

Тема ""Скърцащ" ламинат-има ли спасение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: