Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
trevora - специалист
yurig - специалист
Имай в предвид че след като е баня с оглед на безопасноста стъклото трябва да е закалено или триплекс. Успех.
ribnikolaevi - майстор
Имам го предвид, но благодаря, всяка информация ми е нужна за това сравнително нестандартно изпълнение.
MASTER - специалист
ribnikolaevi написа:
Ако е стъкло - да не се виждат държачи и тем подобни. А как ще се закрепи стъклото без да се виждат държачи не се сещам (аз и не разбирам от тези работи по принцип)
:lol: Ти че не разбираш не е проблем.
Обаче аз разбирам, и също не се сещам без тем подобни как да стане работата. И то при условие, че стъклото все пак трябва да може да смени ако се наложи.

Мисли върху идеята да се закрепи посредством конзоли, които да са и закачалки, или някакви аксесоари от този тип.

Въобще - някакви ефектни детайли, които да могат да се изработят от неръждавейка, а самото закрепване ще го измислим лесно после.
yurig - специалист
Относно захващането - можеш да се поогледаш тук:
http://www.inoxbg.com/bg_products.php?o ... t_id=1&p=2
MASTER - специалист
yurig написа:
Относно захващането - можеш да се поогледаш тук:
http://www.inoxbg.com/bg_products.php?o ... t_id=1&p=2
То това са парапетаджийски работи.
Fortune - специалист
ribnikolaevi написа:
Добрае, благодаря за готовността, за картинката после ще му мислим ...?
1. Вариант
Картинката - търсиш широк принт, избираш си картинка и те ти я печатат върху фолио за стъкло. Лепиш си фолиото после.
2. Вариант
Дигитален печат печат върху специална прозрачна мембрана, която след това се поставя между 2 слоя стъкло и при висока температура и налягане се изпича, така че изображението фактически остава вътре, по средата на стъклото.
3. Вариант
Директен печат върху стъкло - но не съм сигурна как ще се държи в баня, макар и да остане от вътрешната стена, дали лепилото няяма да прави проблем?
ribnikolaevi - майстор
А какво мислите, ако първо монтирам рамка на стената (може би алуминиева), така че да я нивелирам добре и т.н и т.н. и после към тази рамка от външната страна да залепя стъклото?
Има ли подходящи лепила за целта (т.е. - устойчиви)? За да не се вижда рамката през стъклото ще си поиграя с картинката - там ще е някакъв плътен тъмен цвят. Повече ме притеснява лепилото и лепенето на строителната площадка (не в цех с преси и подобни).
yurig - специалист
Не знам каква е формата на банята ти но алуминиев профил може да се сложи само в горния и долния край, където след това може лесно да се скрие.(Само да не се налага след това да се сменя стъклото :) )Другите връзки може да са "стъкло - стъкло". За да ти се изяснят нещата поразгледай как са изпълнени стъклените витрини на някои магазини.
ribnikolaevi - майстор
А в левия и десния край не може ли? По принцип ми става ясно, че отивам на триплекс (или нещо подобно), тъй че стъклото ще е здраво. На височина мисля до към 2 метра да отида, на ширина - около метър.

Тема "Нови идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: