• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
subzero - специалист
ще си правя замазка на пода с цимент и пясък и понеже съедених хола и кухнята със свод искам на двете стаи да ми е еднакво нивото. разтоянието в кухнята от плочата до вратата на терасата ми е 7см а в хола 5.5! понеже нямам лазерен невелир и почнах по стария метод с маркуч с вода и ударих на камък!понеже като в кухнята ми е по голямо разтоянието между плочата и вратата и си помислих че там е по високо от хола и си взех ниво 5.5 см и като прекарах маркуча до вратата в хола и ми идва там да е около 2 см :? пробвах и обратния вариант и взех в хола ниво от 4 см но ми идва в кухнята около 9 см а това ми е мн защото като сложа и 1.5 за лам паркет и ще ми доиде да немога да си отворя вратата :? някои може ли да ми как да реша проблема си :? ще съм ви мн благодарен :)
EDI - майстор
Нещо да не си объркал при меренето, двете разлики в нивата при двете измервания са различни.Едната е 3,5 см, другата 5 см.
solo5 - майстор
объркал е при меренето
subzero - специалист
най вероятно наистина съм допуснал грешка при меренето! направих друго взех ниво от хола 5см и като прекарах маркуча на вратата в кухнята ми идва там 9 см! реших да се премеря с тази разлика и да почна да си бележа с маркуча нивото в хола. до тук всичко вървеше добре, като взех нивото в целия хол и си направих пилетата за бъдещите майки ми излезе че на стените по дължина си ми идва нормално около5-6см но до стените по широчина ми идва до 9 см :shock: като поставя невелира по пилетата си е добре, пуснах невелира и от пилетата към линията на стените където си белязах с маркуча и там си пасва идеално! възможно ли е да има денивелация 4 см а и 9 см замазка маи ще ми доиде мн нали?
lenko71 - специалист
И защо трябва да почваш с 5см Виж къде е най-висок пода и добави там 1см а оттам нататък колкото дойде
bisplus - специалист
Я обясни точно как мериш с маркуча, че май допускаш някои грешки, пък ими се струва, че сегашните ти подовенямат многодобра нивелация.
Аз бих направил следното.....бележа си нивото което искам да ми е на вратата.....после меря с ролетката 1м нагоре(зада ми е удобно) ....после от тази точка пренасям нивото на останалите стени и вдвете стаи но е много важно до използваш само тази точка защото ако почнеш да обикаляш стават грешки.....след това съединявам всички белязани точки и пак с ролетката си меря 1м надолу и съм готов.
subzero - специалист
немога да почна със 1 см от най високата точка понеже съм си наслагал арм мрежа и върху нея съм си пуснал в гоф. тръба ф 23 трабите за парното ми и като оставя да има над гофрето поне 2 см замазка и ми идва да почна с около 4.5-5 см! Bisplus мисля че този път не съм сбъркал с меренето но утре ще пробвам и твоя начин :)
dito - специалист
Ако ти е толкова дебела замазката (а едва ли ти е предвидено по проект) дали не би било по-добре да използваш перлит?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
1. армировъчната мрежа е ВЪРХУ гофрето
2. гофрето е ВЪВ замазката
Какви ли още грешки има допуснати?
  • 1
  • 2

Тема "проблем с невилация на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: