Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
yurig - специалист
Може разбира се но ти каза че не искаш да се вижда профил.Ако след ъгъла продължава стъкло връзката между двете стъкла може да стане и без профил т.е. " стъкло - стъкло".
ribnikolaevi - майстор
Много ми помагаш, yuriq, а и ми се струва че ги разбираш тия работи. А какво уплътнение би ми препоръчал, ако едното от двете стъкла е отваряемо (това засега е само опция в архитектурата). Зад тази отваряема стъклена врата (нормална или плъзгаща) не бива да прониква вода.
И лепилото какво да бъде, става въпрос за лепене в домашни условия? Нужна ли е някаква предварителна обработка на алуминиевия профил, за който ще се лепи стъклото странично?
bogomilZ - специалист
ribnikolaevi написа:
Много ми помагаш, yuriq, а и ми се струва че ги разбираш тия работи. А какво уплътнение би ми препоръчал, ако едното от двете стъкла е отваряемо (това засега е само опция в архитектурата). Зад тази отваряема стъклена врата (нормална или плъзгаща) не бива да прониква вода.
И лепилото какво да бъде, става въпрос за лепене в домашни условия? Нужна ли е някаква предварителна обработка на алуминиевия профил, за който ще се лепи стъклото странично?
какви са приблизителните размери на стъклото - как ще го вкараш в помещението - да не се наложи първо да правиш стената и след това да строиш къщата - помислил си за това
ribnikolaevi - майстор
Хааа, въпросът ти е добър, но да, помислил съм, няма проблеми за влизането на скъклото. Иначе съм виждал да се бута иззидана стена, за да влезе ваната :lol: .
bogomilZ - специалист
и все пак какви са размерите на въпросната стъклена стена?
ribnikolaevi - майстор
Ето ги:
ribnikolaevi написа:
А в левия и десния край не може ли? По принцип ми става ясно, че отивам на триплекс (или нещо подобно), тъй че стъклото ще е здраво. На височина мисля до към 2 метра да отида, на ширина - около метър.
Но може на ширината да се промени - да стане 1,5 m. Но тогава ще е разделена с фуга и ще има отваряне (по-вероятно с плъзгане).
yurig - специалист
Ето какво намерих като инфо:
http://www.specifinder.com/pdfs/1879_pdf28.pdf

И още един сайт само че на чешки:
http://www.sinai.cz
ribnikolaevi - майстор
Има какво да се види оттам, продължавам да го обмислям и де си изяснявам детайлите. Благодаря за линковете.
Наясно ли си дали някой ги внася в България, иска ми се да ги видя "на живо" някои от нещата, ако имат шоурум.
Последна промяна от ribnikolaevi на ср юли 15, 2009 4:30 pm, променено общо 3 пъти.
Fortune - специалист
ribnikolaevi написа:
А какво мислите, ако първо монтирам рамка на стената (може би алуминиева), така че да я нивелирам добре и т.н и т.н. и после към тази рамка от външната страна да залепя стъклото?
Има ли подходящи лепила за целта (т.е. - устойчиви)? За да не се вижда рамката през стъклото ще си поиграя с картинката - там ще е някакъв плътен тъмен цвят. Повече ме притеснява лепилото и лепенето на строителната площадка (не в цех с преси и подобни).
За лепенето към стената незнам, то сега има такива лепила, че свят да ти се завие, в една реклама нали го залепиха един на тавана за краката :)
ribnikolaevi - майстор
Верно, това е идея, ще сложа стъклото на тавана, вместо окачен таван :lol: :megaeek:
Сега сериозно, предполагам че има лепила, но ако някой знае и е работил с някое, нека ми препоръча.

Тема "Нови идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: