• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ifcho - напреднал
Здравейте,

захванах се и аз с една работа, дето края и не се вижда...вече почвам да съжалявам ама почнал съм няма начин :)
Проблема е, че трябва да ремонтирам почти изоснови цял един апартамент, а не искам да наливам много пари в него, защото няма да го ползвам повече от 3-4 години, а и искам да се нанеса колкото се може по бързо там (обстоятелсвата ме притискат). Поради тези причини финансите за банята са много ограничени, а тя се оказа много лакома.

- Китайските/турските смесители толкова ли са лоши? Гледам идват с по една две години гаранция, ако изкарват поне толкова тогава сигурно ще избера тях пред видимските, щото разликата в цената е огромна. Пък ако се скапят след година две, няма дами е проблем да ги сменя с по хубави. С видимски смесители ще ми излезе около 250-300 лева, пък китайските общо към 100
- Кои тръби да ползвам? Има една тема по надолу, но решение няма.
- Водомери - има ли някакво значение какви ще избера? Гледам има някаква обява на софийска вода за комплексна услуга по смянаи узаконяване, сигурно ще я ползвам нея, някой друг пробвал ли е?
- Някой знае ли дали тоалетна с долно отичане може да се мести напред? Защото пространството зад порцелановия кон е доста тясно и моноблок не може да се събере. За скрито казанче и дума не може да става в тази баня, а пък за висящите - все още не съм видял някое което да е естетично издържано. Ако имате идеи в снимки ще съм благодарен.

И това е май засега :)
крум - специалист
Смесители Forma Vita (Китай) - на втората година протичат от всякъде.
dmi - специалист
Не използвай форма вита, по-добре на видима. Китайските са ПЪЛЕН БОКЛУК!
Не използвай водомерите бонега на топлофикацията.
Това са моите съвети.
Rumen Iankov - специалист
С гумен маншон можеш да изместиш с 2см тоалетната чиния.Не знам с какви тръби ти е мръсната канализация.Ако ти е с пвц защо не преправиш тоалетната да стане с задно оттичане.Ако е с каменинови тръби пак може да стане но трямва да се влиза и в другия апартамент под вас.При тях снадките са залети с циментов разтвор и много трудно може да се преправят.Обикновено се сменят с пвц. :?
ifcho - напреднал
С каменинови тръби е. Друг апартамент няма отдолу, щото е на първия етаж, ама нещо процедурата по смяната не ме блазни особено. А и забелязах че на едно разклонение тръбата е леко спукана (към канала за кухнята). Мился да го залепим с теракол и цимент и дано да изкара.

А за казанчето се замислих и за тези крановете дето пускат и спират водата след малко. На мен не ми харесват много ама като че ли са най-доброто решение в момента. А пък там налягане има да те убие...
Нали сте сменяте водопроводните тръби.По-добре сменете и камениновите.Обикновено долу в мазето майсторите едно време са оставали по едно резервно разклонение.Ако има такова разклонение от там спокойно можете да се свържете без много трудности.А там където има пукване можете да вземете бинт.Мажете с теракол,бинт .Пак теракол.После бинт.И така няколко пласта.Ако има възможност можете да пуснете и пяна за прозорци.Тя изкарва около 1 година.Ако случайно решите да сменяте кам.тръби можете да ги отрежете с флекс или да ги разпробиете с бургия.Така няма да ги пукнете . :-D
ifcho - напреднал
Ами с камениновите тръби не ми се занимава сега :(

Ще ги затворя зад гипсокартон, та някой ден като им дойде времето да не е толкова проблем.

А за сифоните какво ще кажете? Имамп редвид тези бутоните които пускат водата директно от тръбите. Дали са удачно решение?
Ако има достатъчно налягане сифоните стават.И по малко вода сте харчите.
ifcho - напреднал
Разказа ми се играта с тая баня. Ако зависи от мен, никога повече ремонт.

Вчера докато свалях мазилката и видях че камениновата тръба която минава в единия ъгъл на банята е спукана и оттам се процежда вода (вероятно и л***а)....

:x :xplode: :datz:
Направо сменяй камениновите тръби с пвц.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за баня (смесители, тръби...)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: