Всичко за дърводелството
ivo_cool - напреднал
Здравейте на всички! Имам проблем и ще ви помоля да ми помогнете както с идеи така и с практични съвети за направата на спалня - та на въпроса купих си матрак с размери 164/190 /двулицев/ с подматрачна рамка искам да си направя спалня но имам затруднение в самата идея за леглото и съответно изработката, искам да се повдига матрака и отдолу да има място където да се слагат дрехи да го направя като скрин защото спалнята е малка и трябва да е функционално но и красиво ще съм много благодарен да ми помогнете с идеи за подобни легла и как да си направя разкроя
ivo_cool - напреднал
Здрвеите отново другото което искам да попитам е:
кои материал е по добър MDF или ПДЧ или пък ако има не6то по добро
също така искам да попитам имали вариянт плоскостите да са с дебилина 4-5см.
danev_tr - специалист
MDF естествено е по добрия материал но и по скъпия разбира се, а относно дебелината, за 4-5 см. става ама ако е сдвоено, което обаче се получава само при фурнировани MDF или ПДЧ. Аз лично никога не съм попадал на ламинирано ПДЧ или MDF над 3.2 мм.
ivo_cool - напреднал
ами да там което е наи дебелото 3,2
а относно цената това нее толкова фрапиращо
все пак веднаж се прави и като се прави дае както трябва, поне аз сам на тоя принцип
bisplus - специалист
Не се обиждай но за това което искаш да направиш аз имам един лаф и той е свободно съчинение :). А цената ще ти бъде все едно си правиш две спални.
vasilev - специалист
спалнята според мен трябва да е от масив-предвид предназначението и натоварването и. Е по- скъпо излиза но дълги години няма да имаш праблеми.
shadowman - майстор
Повечето масивни спални след бурни нощи започват да скърцат а това изнервя.
sasooooooooo - "специалист"
shadowman написа:
Повечето масивни спални след бурни нощи започват да скърцат а това изнервя.
А ако на сглобките между детайлите се капне по малко силикон какъв ще е ефекта? Питам сериозно :?

Тема "разкрой на спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: