Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pac_ - специалист
pipbel написа:
Да, наистина са грозни тия тръбни канали. Седят като циреи по стените и направо се виждаш в приключение как да ги скриеш/замаскираш.
винаги може да се случи нужда от смяна на тръбен път или да се запуши дренажа
С оглед на горното мисля си че добро решение е да се направи по - дълбокичък канал в стените и да се вгради ПВЦ тръба фи 50-60 (като тия за мръсния канал), в която да си влиза снопа от външното към вътрешното тяло.
Ако стане някаква авария - винаги може да се изтегли лесно.
Колеги,само един въпрос относно"грозните кабелни канали".
Ако монтирате климатик в панелка?Да не живеят всички в нови къщи?Сигурно 50-60% от хората а може и повече живеят в панелки!Тогава какво?Не слагаме климатика ли?Да стоят на горещо!Не бъдете толкова критични и капризни.
sspoko - специалист
Да използвам темата и да задам един "рус" въпрос но до сега не съм се интерисувал от тези неща но ми предстои и на мен купуване на климатик та въпроса ми е може ли външното тяло да е на по високо от вътрешното?
Малкия - специалист
да но искай да ти направят маслен трап
filmatoplo - майстор
Какво е маслен трап. Не вярвам тръбичка 12 да не може в двата края да и се запоят къси тръбички 9 мм - въпрос на майсторлък , време и заплащане.
vanko68 - специалист
Масления трап е останка от старото време.Ако външното тяло е по-високо,имало опасност маслото от компресора да изтече и да се събере във вътр.тяло.Правят се едни S-ки на всеки няколко метра денивелация,за да събират маслото уж.
В ръководството за монтаж примерно на Дайкин,няма и дума за маслени трапове.Сега прегледах едно за Уруру Сарарата,топ-модела на Дайкин,и едно за мултисплит.
А за заварките си прав.Ако нямаш оксижен,си има нипел-редукции от 12,7 на 9,7 мм ( 1/2" към 3/8" )

Тема "Климатик - 23 см. от тавана до тръбите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: