Напишете въпрос свързан със санирането.
valerko - специалист
Предстои ми слагане на външна изолация, обаче пред прозореца трябва да сложа една предпазна шина, преграда за да не полети някой от прозореца. Та въпроса ми е кога да я сложа...преди да почнат да слагат изолацията или след това? Според мене е преди, но искам да чуя и други мнения, щото майстора разправя, че трябва да се сложи след това.

Два пъти пускам темата, ама впоследствие видях че има раздел за саниране. Моля модераторите да преценят коя да остане. Сори.
vanko68 - специалист
Не го слушай майстора,просто го мързи да обръща около шината.По-здраво ще е ,ако се хване на твърда повърхност,а не да си мърда навсякъде върху изолацията.
valerko - специалист
vanko68 написа:
Не го слушай майстора,просто го мързи да обръща около шината.По-здраво ще е ,ако се хване на твърда повърхност,а не да си мърда навсякъде върху изолацията.
Така си мисля и аз. За какво да я разрушавам изолацията впоследствие. Щял да изреже около шината за да може после да се сложи...еми изрежи около нея при поставена шина.
FMaster - специалист
Зависи от шината, можеби е някаква специална щом може да мърда ...
Ако е стационарна задължително преди монтажа на топлоизолация. Да се оставят малко по широки отвори около метала и да се напълнят със силикон. Все пак има оксидация,ръжда, температурно разширяване и свиване на метала ... за да избегнеш напукването на шпакловката евентуално след време ... успех!
valerko - специалист
FMaster написа:
Зависи от шината, можеби е някаква специална щом може да мърда ...
Ако е стационарна задължително преди монтажа на топлоизолация. Да се оставят малко по широки отвори около метала и да се напълнят със силикон. Все пак има оксидация,ръжда, температурно разширяване и свиване на метала ... за да избегнеш напукването на шпакловката евентуално след време ... успех!
Не, няма да мърда, неподвижна е и нямам намерение да я махам, местя или каквото и да било разместване. Както се сложи така ще стои завинаги. Това за фугите задължително ще го предупредя.

Тема "Шина кога да сложа, преди или след полагане на изолацията." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: