Здравейте, монтирах си нов моноблок на "Видима", моделът е "Корона", но не можах да регулирам колко вода да пуска при натискане на бутона 1/2. Никъде няма инстукция, разглобих механизмът, но ми се стори безумен, а взаимното движение между двата бутона е около 3 мм, напълно недостатъчно според мен. Някой може ли да сподели как се решава такъв проблем.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ProE
- напреднал
40 мнения в "Регулиране на бутон 1/2 при моноблок на "Видима""
ProE
- напреднал
Нямам отверка в комплекта и мисля (без да съм сигурен), че нямам никави винтове под бутона. Той се сваля, като се издърпа едина червена пластмасова скоба и двата бутона варвят в комплект като взаимното им движение един спрямо друг е около 3 мм. Ще го огледам по-внимателно за болтове, но мислия, че имаше само два слица между тях.
plumber
- специалист
Толкова е 3 мм повече и пуска цялото количество вода.Така са им механизмите и няма за какво да настройваш.Пробвай го.Натискаш за малкото количество и продължаваш да държиш натиснато.После като изтече натискаш и големия без да пускаш малкия.Това на спряна вода! И ще видиш че е ОК.
PPP
- специалист
И аз имам нов моноблок "Корона", на който количеството вода от казанчето ми се струва недостатъчно. Мислех да се обаждам в сервиза, да не би майсторите да са го монтирали неправилно Вярно е, че моноблокът ми е от най-малките, но пък казанчето е с дебит като всички останали на Видима - 3/6 л. Режимът 1/2 ми се струва напълно излишен, според мен не изтича повече от 1 л вода, така или иначе после трябва да се пусне цялото количество ...
Купих си "Видима" уж като най-качествени, а то...
Купих си "Видима" уж като най-качествени, а то...

ProE
- напреднал
Виждал сам същият модел "Корона" на Видима как работи и ми казаха, че нямат проблеми с него и затова го взех. Там си работеше бутонът 1/2 както трябва. Ще се наложи да ида да го разгледам, защото при мен не смятам, че е добре. Но въобще този механизъм на Видима е безумен. Проектиран е в САЩ и то си личи, понеже и най-тъпите булгарски инженери не могат да измислият такава безумица.
vesel
- специалист
Разликата в хода на бутоните не е определяща за количеството изпускана вода. Количеството вода се регулира след като се развият двата бутона и се махне капака на казанчето. Огледайте добре механизма и ще видите един малък поплавък, точно той е определящ за трите литра. Това което аз забелязах като проблем е, че понякога зъбчетата, който трябва да задържат механизма отворен при цикъл 1/2 просто изтърват и тогава се излива малко количество вода. За да се оправи това просто разхлабих на един оборот винта с бутоните. така и не схванах логиката
Обаче сега всичко работи перфектно 

Тема "Регулиране на бутон 1/2 при моноблок на "Видима"" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература