• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ProE - напреднал
Здравейте, тарсих такав тема но не открих. Имам девиаторни ключове, при които се слага допълнителна глим лампа, за индикация, когато не свети крушката на тавана. По никакъв начин не можах да накарам тези лампички да светят когато искам (когато е загасена крушката). Всичко зависи от това от кой ключ съм светна и от кой сам загасил. Предполагам, че този въпрос е решим, защото съм виждал ключове при които няма такъв проблем.
mitcd - специалист
просто по схемата на -pamporov
Последна промяна от mitcd на вт юли 21, 2009 10:15 pm, променено общо 1 път.
ProE - напреднал
Прегледах темите, но не ми стана ясно как да вържа глим лампата, която има два кабела. На ключа имам означения L (къето съм вързал фазата на първия ключ) и 1 и 2 (където са другите два кабела). Онзи ден си направих два опита като я бях вързал за L и 1 и съответно за L и 2, но не успях. Дали е трябвало да я вържа за 1 и 2?
filmatoplo - майстор
Владо 0549 -ти обясни . Черната жичка на средния кабел идващ от фазата (на другия ключ се пада нула),двете червени кабелчета -на другите 2 клеми. Така за двата ключа .Аз си взех ключове с внедрени връски -тоест това е направено в завода -кабелчета несе виждат .
ProE - напреднал
"Владо 0549 -ти обясни . Черната жичка на средния кабел идващ от фазата ,двете червени кабелчета -на другите 2 клеми. Така за двата ключа .Аз си взех ключове с внедрени връски -тоест това е направено в завода -кабелчета несе виждат ."

Нямам три жици на глим-лампата, само две са. Знам, че има ключове с интегрирана вътре лампа, но всички ключове и контакти са ми еднакви и не искам само тези да се различават.
pamporov - напреднал
Трябва да свържеш глимката между 1 и 2.Изображение
Извинявам се за почти "детската" рисунка.. :?
pavelari - майстор
демек купуваш си два обикновени девиаторни с глимка - е двете глимки си делят тока при маломощна крушка, но пак ще светнат. ако е диод с резистор е под въпрос или ако е некое менте с тотално различен импеданс на ламбетата /т.е желателно е двата ключа да са от един производител/
Милен - майстор
Слагах си такъв в къщи някакъв турски Viko по схемата на pamporov. Работи си перфектно, само във включено положение от въпросния ключ се наблюдава едва доловимо мъждукане на глимката, през деня почти не се забелязва. Предполагам че ефекта се получава защото на турските глимката е без съпротивление. Ако се сложи такова като на българските ще спре мъждукането. Но проблема не е толкова съществен че да си заслужава модването на ключа. :)

На картинката е оригиналната схема на въпросния девиатор от PDF каталога на Viko. Същата е като тази на колегата по горе.

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Клипборд01.jpg (6.4 KиБ) Видяна 7410 пъти
pavelari - майстор
ама те може и да са две.
а пулсациите, за които говорите са от малката мощност - лампата е студена - протича ток - загрява - увеличава R - тока намалява - W намалява - lux намалява - R намалява, тока расте отново и т.н.
  • 1
  • 2

Тема "Глим лампа за девиаторни ключове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: