• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
liusien - специалист
Здрасти, Master_Kenobi!
Грешно си ме разбрал за жената. Моя проект няма да й е сефтето. Тя ми обясни, че преди отпуската си е изчистила всички ангажименти които е имала до сега. Ще ходи десетина дена на почивка някъде и като се върне - каза да й се обадя. А идеята ти за районния инспектор... Ще опитам и с него. Защото според мен - наистина е най-добрия вариант ТОЙ да ми подскаже кой да направи проекта. При това положение смятам, че проблемите ще са сведени до минимум!
Благодаря за пожеланието!!! :-D Изображение
liusien - специалист
Направо съм потресен!!! Днес привечер ми се обади човека до който успях да стигна в СВ и той ми обясни, че имам два варианта за мойта прословута тръба за канал:

Първи вариант - хора които са напуснали СВ са си направили частна фирма /явно са приятели/ - предлагат ми следната оферта - 9 000 лв. за изкопаването на 20 метра разстояние на абсолютно равен терен /площад/ при положение, че имам перфектна документация!!! :evil: Доколкото разбрах - щели да работят с "къртица"... Единственото неудобство е, че покрай имота ми минава автобус от градски транспорт... Все пак бях говорил с един човек до нас и той ми подсказа, че ако се работи с "къртица" - изграждането ще струва в пъти по-евтино...

Втори вариант - вземам проекта /копиран четири пъти/ и тичам до следните инстанции - енерго, улично осветление, БТК и Софиягаз за съгласуване... След като мине един месец /поне/, вземам съгласуваните проекти /дано/, нося ги в СВ и чакам отново /поне/ един месец за подписване на окончателен договор между мен и СВ и чаааааак тогава щели да изпратят бригада да си свършат работата... :shock: без да платя нищо - работата и материалите са за тяхна сметка!

Направи ми впечатление, че ако СВ изграждат канала - трябвало съгласуване с гореписаните инстанции, НО ако бригадата по Първи вариант го изгражда - НЯМА НУЖДА ОТ СЪГЛАСУВАНЕ!!! :? Нещо не ми стана ясно - май за последно ме връткат, ама... Хора, това са 9 000 лева, не са 9 000 песъчинки или камъчета!!! Тия частници съвсем са обезумели!!! Аз преди години се дърпах за 3 000 лв. като искаха по втория начин да ми свършат работа... Някъде май бях обещал да ви държа в течение до къде и как се развиват мойте неволи. Е, това е... Явно ще си честитя чак на Коледа "придобивката"... И цЕлата ми фамилия ще е "горе на черешата"!!! :lol: :lol: :lol: Не знам... Направо ми се е запалила главата като си представя, че трябва да чакам още толкова много време! В никакъв случай не мога да си позволя такова плащане - 9 000 лв., да не говорим, че ги нямам толкова много пари! Ей на това ако не кажа, че става въпрос за корупция - здраве му кажи!!! :evil: :evil: :evil: :idea: :idea: :idea:
Милен - майстор
Според мен карай по втория вариант и ги дръж изкъсо как се движат нещата. Това са си тяхни задължения и при перфектни документи нямат причина да ти откажат. Ако все пак ти откажат от СВ обръщаш другата страна - викаш няколко частни телевизии и им разказваш на дълго и на широко кави тарикати са се навъдили по "тръбата" :) Пращаш ги при боса на СВ да му врътнат едно национално интервю, където да обясни що те разиграва толкова време. Водните плъхове ще се разтърчат и ще искат да се потули случая по-бързо. И ако и тогава работата не стане, ти остава да ги съдиш. Това последното не е за предпочитане щото докато ти трае делото а то не се знае колко ще трае със сигурност ще си без вода.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В тези пари си влиза съгласуването.
Да ме извиняваш, ма верно ... си паднал от луната... хем на главата си.
Всяко нещо се плаща. Дали с насрещна услуга, дупе или пари - плаща се! Излез си от саксията, инак много нерви късаш, вижда се.
liusien - специалист
n_a написа:
В тези пари си влиза съгласуването.
Да ме извиняваш, ма верно ... си паднал от луната... хем на главата си.
Всяко нещо се плаща. Дали с насрещна услуга, дупе или пари - плаща се! Излез си от саксията, инак много нерви късаш, вижда се.
n_a, здрасти! НЕ, не съм паднал от Луната! И мога да си направя сметката 1 + 1 колко прави. Горе долу цените са с допирни стойности между различните фирми, нали? Ето пример - в СВ съгласуване на "предварителен" договор се таксува така: Обикновено придвижване на документа - 20 работни дни - безплатно, бързо придвижване - 10 работни дни - 300 лв., експресно - 3 работни дни - 500 лв. ..... Ами хайде да помислим - около 2 000 лв. при положение, че плащат навсякъде, нали? Кое ще ми струва разликата от 7 000 лв.??? :? Нещо не ми е ясно - тръбите ли, надниците на работниците ли, машиносмяната на багера ли /ако се копае/ или на "къртицата"??? Съгласен съм и с това, че всеки работи за пари!... Ама тоя собственик на фирмата е МНОООГО ГЛАДЕН!!!!!! Такава дебела надница - на един метър по 500 лева я няма никъде! Пари се правят от оборот, не от цена! Още повече, че щом имам перфектна документация - СВ заплаща труда на фирмата подизпълнител!!! А този юнак иска да бозае от две места! ДА, АМА - НЕ - както беше казал преди години Петко Бочаров! Ще преглътна горчивия хап и ще чакам СВ да си свърши докрай ангажимента! Чакал съм толкова години, ще изчакам и един - два месеца. Мисълта ми беше друга - защо ако фирма подизпълнител ми прави канала - няма нужда от съгласуване на документите, а ако СВ ми го изграждат - трябва съгласуване???!!! Пак ще пиша като има някакво развитие...
Желая ви приятен ден и спокойна работа!!! Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Защото фирмата изпълнител прави съгласуването. Ти да си първо коляно роднина със Стефан? Или при един учител да сте учили?
Разбира се, че ще си направиш сметката. Парите са си твои.
Има случаи, в които 50-100лв на ден не са много пари. Веднъж платих 1000 за да седмица от живота си. Мои си пари, мое си време.
liusien - специалист
n_a написа:
Защото фирмата изпълнител прави съгласуването. Ти да си първо коляно роднина със Стефан? Или при един учител да сте учили?
Разбира се, че ще си направиш сметката. Парите са си твои.
Има случаи, в които 50-100лв на ден не са много пари. Веднъж платих 1000 за да седмица от живота си. Мои си пари, мое си време.
n_a, кефиш ме, честно! :wink: Не, не съм нито рода с някой, нито съм съученик! Чета какво си ми писал... А как става това? Този във частната фирма е "стара акула", повярвай ми! Дали като мен ще ходи да се моли за нещо така елементарно или ще каже на стария си познат - дай да свършим малко работа, пък ще има някой лев за теб да се почерпиш! И да даде пари - никога няма да са "големите" цифри!!! Знаеш как става... Писах и в предния пост - СВ ще му заплати труда, материалите и надниците! Едно е да ми каже - пич, почерпи примерно 1000 лв.! Това го приемам, но да ме "навежда" с 9 000 лв. ..... Да си гледа работата! Ще ги сънува... :evil: Да съм спечелил от Тотото джакпота - да, на секундата ще му дам парите, но когато ги нямам - 9 000 лв. си е огромна сума за работа която ще се свърши за около 5-6 часа на равен терен, с документи, за 20 метра разстояние! Аз също съм в частния бизнес, но не си позволявам да му одера кожата на човек понеже ми е паднал на момента!... По тоя начин се работи за име, имидж и т.н. ..............
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:wink: Беее, че си рода, рода си. Гледаш у чуждата кошница и смяташ, смяташ :-D .
Съгласуване не е ходене тук и там с папки и чакане на подписи. Когато е добре постлано, когато машинката е смазана, се прави и така: "Ванката ще остави едни документи, кога да мине да ги вземе?"
За да стане със сигурност и от днес за вчера са необходими, безусловно необходими някои неща. И парите не са точни и баш винаги сред тях.
Например ти не с 5-7-9, ми и с 20 000 не можеш да съгласуваш. Ти съгласуваш с много тичане, мамата, време, мамата. И не е сигурно.
Та затова писах за луната и главата и Ст.
liusien - специалист
n_a написа:
:wink: Беее, че си рода, рода си. Гледаш у чуждата кошница и смяташ, смяташ :-D .
Съгласуване не е ходене тук и там с папки и чакане на подписи. Когато е добре постлано, когато машинката е смазана, се прави и така: "Ванката ще остави едни документи, кога да мине да ги вземе?"
За да стане със сигурност и от днес за вчера са необходими, безусловно необходими някои неща. И парите не са точни и баш винаги сред тях.
Например ти не с 5-7-9, ми и с 20 000 не можеш да съгласуваш. Ти съгласуваш с много тичане, мамата, време, мамата. И не е сигурно.
Та затова писах за луната и главата и Ст.
Пак ще пиша... Изображение
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Проблем с подпочвени води и септични ями" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: