• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Velio - специалист
Здравейте,
интересува ме мога ли да направя осветлението в коридора
с импулсно реле и светещи бутонни ключове?
Как става номера?
fikata - майстор
Velio написа:
Здравейте,
интересува ме мога ли да направя осветлението в коридора
с импулсно реле и светещи бутонни ключове?
Как става номера?
Т.е с реле за време /таймер/ или...?
С каква цел искаш да го правиш?
Velio - специалист
Имам 4 броя ключове и мисля да ползвам затова
импулсното реле( за да мога да включвам/ изключвам от всичките места).
Другия вариант е да ползвам датчик за осветление с различните му режими,
но е доста скъп...
fikata - майстор
Защо не помислиш за един пир-датчик.Датчик за присъствие.Не са скъпи,особено китайските.Схемата им подходяща за тази цел.Така ще отпаднат бутоните...
stefan_gb - специалист
С TL ще е по добре .....
Velio - специалист
Добре, хайде сега някой да ме "светне" моля, как да ги комбинирам TL импулсното реле и бутонните ключове с осветление (глим лампа или каквото е там).
plamenpanajotov - специалист
Аз си направих в коридора с датчик за присъствие на тавана защото има 6 врати в коридора и ако бях тръгнал да слагам ключове около всяка ехе...... нагласил съм го на 5 секунди и нямам грижи също така успоредно на датчика съм оставил 1 ключ които да използвам при авария в датчика
Последна промяна от plamenpanajotov на вт авг 04, 2009 4:22 am, променено общо 1 път.
Velio - специалист
plamenpanajotov написа:
Аз си направих в коридора с датчик за присъствие на тавана защото има 6 врати в коридора и ако бях тръгнал да слагам ключове около всяка ехе...... нагласил съм го на 5 секунди и нямам грижи също така успоредно на датчика съм оставил 1 ключ които да исползвам при авария в датчика
И аз съм с 6 врати , но нямам ключове до всяка от тях, а и не мисля че е необходимо чак толкова :) . Ако ще слагам датчик - ще е от тези, които се слагат в конзолата на ключа (варианта с тавана не ме кефи). Но такъв датчик на Legrand (защото китайските варианти някак си не ме кефят)...е около 85 лева мисля...no comment
plamenpanajotov - специалист
да ти кажа моя е от илиенци китайче разбира се струва 18лв и е доста красив (щом жената го хареса) сверичен като летяща чиния срязана до половината и съм я отдалечил на на около 20 см от една конзола с квадрат с четири луни и като светнат изобщо този датчик не бие на очи
  • 1
  • 2

Тема "импулсно реле, осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: