parvev - специалист
oksimoron написа:
Къщата е на два етажа,гредоред. Засега идеята е да направя годен за живеене втория етаж,

:)
bisplus написа:
Не че нещо ... ама да биеш плоча на гредоред не е най-добрата идея. Да не говорим как се лее бетон ВЪТРЕ в помещение.
Много си е добра идеята, защото по описанието което дава колегата за къща, ми става ясно, че гредореда няма да е в перфектно състояние. А пък по лесно от плоча на гредоред няма.....кофража ти готов, само подпираш, армираш, и вкопаваш стените да легне на темела и готово.
за втория етаж става въпрос
bisplus - специалист
Ами и моите предложения са втория!
The_FAN - специалист
bis... в Русе явно ви е як гредореда :)

.... и се чудя, от кога има темели при гредорд и то на втория етаж ???

Айде малко по-сериозно
oksimoron - напреднал
За да не задълбавате излишно ще повторя,че НЯМА да има плоча,а само дюшаме. :)
oksimoron - напреднал
Здравейте пак,след близо година и малко :lol: За къщата да кажа. Измазахме я отвън и отвътре с рабица и замазка /стана бетон :-D / Ъглите са изправени,стените-също. Същинска,кат истинска стана! Сега обаче май ше трябва да бием плоча между етажите,щото гредореда е здрав,но е дялан с брадва,и е ужастно крив! Та да питам пак,какво и колко желязо ще ми трябва за плочата /около 50кв.м./ дебелина 8см,вкопана в стените. И през колко см. се правят "зъбите" в стената?
JORO - напреднал
Ако имам здрав гредоред, дори и крив, никога не бих излял плоча на стара къща! Поне за 5 причини се сещам! Мое мнение!
Това лято един такъв крив гредоред (но не и здрав) го сринах - мазилки, летви, пръст отгоре, греди - и си го направих наново с ламперия, вата и ПДЧ. Стана добре!
torbalan - Дървен философ
аз също не бих залял гредореда с бетон.....

най-малкото на какво ще стъпи тая плоча????

от друга страна - за какво ти е плоча???

аз на моята къща смених гредореда (защото беше стар, изгнил от топола, а не защото беше крив)

върху новите греди наковах летви, върху летвите - фибран, върху фибрана кофражен шперплат хванат с 12 см. винтове през всичко за гредите...

отдолу, преди да хвана картона - наредих 2 пласта вата...

ако са читави гредите - може да се подравни, дори да са дялани с брадвата и да се сложи отгоре ОСБ, кофражен шперплат или дори от тези плоскости за сух под... и върху тях дюшамето :)

мисля, че доста добре се получи :)
housedoktor - майстор
НЕ изливай плоча върху гредоред.Огромна грешка е ,а и има и по изгодни начини да сии направиш пода

Тема "гипскартон върху кирпич?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: