• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Вашето лично помещение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Споко, от тоя фазер файда няма.
И с фазер и без фазер, ако имаш късмет, багажът в леглото ще се задуши.
shadowman - майстор
tassel написа:
shadowman размерите на фазера, като на вътрешната кутия ли са? С какво се кове? Ако е с пирончета или винтчета, няма ли да драскат главите ламината? При сглобяването на страниците, ползват ли се някакви ъглови планки или само с дибли и винтове? :)
Да, фазара е с размерите на кутията. Сглобил съм я само с винтове и съм заковал фазера с пирони, а после съм забил кабъри/стъпки. После страниците крият всичко. От фазера има файда поне заради факта, че багажа няма да е на земята
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, щом си сложил стъпки и си отделил фазера от земята, файда вече има.
shadowman - майстор
Другото е, че фазера ще спъне и кутията, но пък като го натовариш и фазера опира в пода.
sasooooooooo - "специалист"
Врата 187.4х82=15367 , 1.5367х12.6=19.4кг
Огледало 167.4х62=10379 , 1.0379х10=10.4кг
Общо=30кг.
Механизъмът, който ми предложиха е за 40кг, но монтажа е по-труден в домашни условия. Ако взема друг механизъм за горно водене за врати 28кг, ще имам ли проблем? Монтажа е по-опростен. Или да намаля още стъклото, или да търся огледало 3мм? :? Как мислите?

Прикачен файл

таблица за килограми.jpg
таблица за килограми.jpg (90.34 KиБ) Видяна 11864 пъти
shaman - напреднал
sasooooooooo написа:
Механизъмът, който ми предложиха е за 40кг, но монтажа е по-труден в домашни условия. Ако взема друг механизъм за горно водене за врати 28кг, ще имам ли проблем? Монтажа е по-опростен. Или да намаля още стъклото, или да търся огледало 3мм? :? Как мислите?
По-добре си вземи ROTULA - 50 kg. и слагай 4 мм. огледало. Монтажа на механизма е много лесен, а разликата в цената не е голяма.
В темата :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=16513
съм снимал докато си правих гардеробите за детската стая и там съм сложил подобен механизъм. Сега за спалнята си взех ROTULA - 80 kg. от Haffele.
Като я завърша ще кача и снимки.
Успех с твоята :-)
sasooooooooo - "специалист"
Шаман, гледам дибли си набивал. Снабдил си се със сериозна "апаратура". При мен ще е по-опростено - само винтове за ПДЧ, никакви разглобки и т.н. За главите ще правя фаски и после ще лепя тея декоративните лепенки за криене.
На леглото сглобките смятам да ги мина и със силикон, че много мразя досадното скрибуцане :|
Механизъмът за 80кг. ми идва много. Този за 40, дето ми го предлагат, иска пробиване на отвор за ролката с дълбочина 17мм /в 18мм ПДЧ/. Другия /28кг/ е само с види. Това ме колебае, иначе и аз предполагах ,че цената ще е близка.
shadowman - майстор
Ето и моя гардероб с плъзгащи врати с долно водене. Значи тройна релса и вратите се събират една зад друга и за разлика от повечето подобни имам две деления отворени а не едно. В дясно ако има 5 чекмеджета без дръжки, направил съм по голям луфт за да бръкна с пръсти и да отворя чекмеджето а горе ще бъде телевизора.

Прикачен файл

DSC00272.jpg
DSC00272.jpg (60.65 KиБ) Видяна 11778 пъти

Прикачен файл

DSC00271.jpg
DSC00271.jpg (52.43 KиБ) Видяна 11777 пъти

Прикачен файл

DSC00270.jpg
DSC00270.jpg (51.3 KиБ) Видяна 11777 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Спалнята /гардероб, легло, скрин/ - от проекта до края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: