• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Започнах да свалям керемидите от стария ми покрив. Отдолу излизат стотици оси. Една ме ужили. Какво да ги правя. Купил съм Б-58 и мисля утре да напръскам покрива. Обаче те са под керемидите и едва ли ще има ефект. :?:
sinbor - специалист
Кореселин! Действа мигновено.
shotik - майстор
sinbor написа:
Кореселин! Действа мигновено.
Само да няма силно слънце и огън около мястото ,че ще изгори покрива и къщата! :?
bobykafe - специалист
Бензинова лампа /незапалена естествено/ - колкото пъти съм пробвал, бензина ги убива преди да паднат на земята, само да се намокри.
vpa - специалист
Има един препарат "Килтокс" флакон като раид за хлебарки - и аз съм на покрива и само с това се качвам.
silllveto - Майсторица
Може и без нищо. Буташ гнездото и се скриваш. Мен ме ужили една онзи ден, м..ка й и половината ми бедро е червено, поради алергична реакция :evil:
EDI - майстор
Аз ги карам с РАЙД за оси, в син флакон е.Мрат веднага, само да ги перне струята.Миналото лято и аз на покрива си изпатих, ама после с райда ги избих.Заставаш срещу отвора под керемидите от където излизат и пръскаш.Гадовете веднага излитат и се нанизват на струята.Ефекта е поразителен - купища трупове.
mim - специалист
баба ми едно време ги трепеше по простия метод, щото райдове, коресилини и прочие екстри на село нямаше

на зазоряване, почти по тъмно, механично отлепва гнездото и веднага залива с вряла вода

няма атаки, няма пострадали, само унищожени оси
shadowman - майстор
Що ще трепеш гадинките, гледай ги за мед.
Spokoiniq - майстор
:? Mмм...абе не е ли запазена марка на пчелите тва с меда или аз съм скаран с природата?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Как да се отърва от оси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: