Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Термоглавата трябва да сочи в хоризонтално положение , ти си я поставил нагоре -така ще затваря по рано и ще тракаш зъби . Нали си рокер :)
pac_ - специалист
Големия радиатор Си направил добре.Малкия Си го претупал набързо.Още малко старание.И оправи термоглавите-посока напред,хоризонтално!Заснеми къде минават тръбите с размери.Някога може и да Ти потрябват.Забравя се! Все пак браво за работата! =D>
filmatoplo - майстор
Малките радиатори ги свързвам само от едната страна - понеже ако искаш да им доставяш още ребра не може . Има луди които не искат да си горят котлите на 80 гр и после те викат да преоразмеряваш ребра за 60 гр котелна вода :lol:За котли на тв гориво става въпрос - пък конденза и катрана .
pac_ - специалист
filmatoplo написа:
Малките радиатори ги свързвам само от едната страна - понеже ако искаш да им доставяш още ребра не може . Има луди които не искат да си горят котлите на 80 гр и после те викат да преоразмеряваш ребра за 60 гр котелна вода :lol:За котли на тв гориво става въпрос - пък конденза и катрана .
Конденза си тече вътре и катрана се натрупва.А виждал ли Си котел"VIADRUS U22" с настройка на контактен термостат да пуска помпата на 30-35гр.?Направено с цел "по-бързо да стопли".Има го това в един автосервиз.Имам снимка ама нещо не Се оправих с качването.Много голям бил файла. :? Ако Се оправя-ще кача.Май успях!

Прикачен файл

Picture 466-1.jpg
снимка
Picture 466-1.jpg (42.6 KиБ) Видяна 9534 пъти
vpa - специалист
Супер си!!! Е те тва е направи си сам. Ся като фърлиш замазката на пода и шпакловката и боята на стената вземаш едни хубави увивни китки слагаш ги пред тръболяците и "сичко е ток и жици" дет викат електричарите. Браво!
filmatoplo - майстор
Това е прослувутия контактен термостат Б2000 . Такива слагам и аз -такъв е и на мойта печка Прити . :)Някой е врътнал ръчката на крана в обратна посока и я счупил.
pac_ - специалист
filmatoplo написа:
Това е прослувутия контактен термостат Б2000 . Такива слагам и аз -такъв е и на мойта печка Прити . :)Някой е врътнал ръчката на крана в обратна посока и я счупил.

СетихСе след, като Ми го описа.От много време го ползвам и никога не Съм го заглеждал. :lol: А ръкохватката е счупена от "разбирачите" в автосервиза.И как мислиш,в това положение на термостата,бързо ли стопля котела? :?
filmatoplo - майстор
На 55-60 гр трябва поне да е нагласен термостата , после ако Виадруса е снабден с четирипътен вентил -ще работи като часовник- защото ще му бъде осигурена връщаща вода 60-65 градуса - а по системата нека си пускат колкото искат и 35 може.По оцапаното копче съдя -че температурата я настройват постоянно .
sian - специалист
--Бихте ли ми дали подробности за този четирипътен вентил как работи,ако имате наблюдения ,марка и цена.Благодаря.
filmatoplo - майстор
Разгледай в БГ терм има схеми на свързване на котел с такъв вентил -модел Хонейуил. Някой колега беше дал линк на едни много добри схеми на свързване на 3и4 пътни вентили .Ама кой беше .Утрепах се досега да ровя и не мога да намеря схемата - прерисувал съм си я на лист без да напиша линка . На листа съм записал karana-bg.com , но нещо не съвпада инфото.

Тема "съвет за монтиране на радиатор в панелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: