От мобилни телефони до цифрови камери
velas - специалист
ИТВ и Булсат са DTH (Direct To Home) провайдери. Техниците им на щат са с нагласата като за държавна работа. Избират си лесната работа, почти не правят нестандартни услуги/монтажи и не се интересуват от удовлетворението на клиента. При тях целта е да има нов клиент.
За сметка на това има фирми за сателитни системи, които имат различно отношение към клиента и извършват всякаква поддръжка на сат.системата. Разбира се всяка услуга се заплаща, нормално е!
lz1wvm - специалист
Разбира се всяка услуга се заплаща, нормално е!
Заплаща се но форумът все пак е Направи си сам.Кой с каквото може да е полезен. :) Пък и не виждам някаква сложнотия в местенето и ориентирането на антената.Вие с какви уреди замервате ориентацията на антената и силата на сигнала. :lol:
vanko68 - специалист
Ми то на приемника си има опция за измерване на силата на сигнала.За какво са ми уреди? Отне ми точно 30 мин да си монтирам и позиционирам сам Булсаткома.Ориентирах се приблизително по съседската чиния,и оттам вече е лесно...
velas - специалист
Нашите уреди не ти трябват. Твърде скъпи са, а и едва ли ще разбереш нещо... :)

Както написах по-горе, всеки с някакви технически познания може да направи настройка на сателитна антена. Вече дали ще е на 50-60-90 или 100% от настройката си е на късмет. Във всеки един сат. форум има теми с хубави обяснения кое, как и защо при настройката на антената.
Аз "изцеждам" поне 110% от възможностите на антената, за да намаля максимално прекъсването на сигнала при лошо време. А това се прави най-вече с уред и с мноооого опит и импровизация... :)
vanko68 - специалист
А ако не бърза за следващия монтаж,и 120% може да изкара,на места и 130%
bobykafe - специалист
leosat varna написа:
Според сложността, монтажа може да варира, но е в тези граници 70-100лв.
Само настройката на антена (ако всичко по монтажа е наред) е около 30лв.
Баси монтажа... като гледам минимума е 70 лева- демек да ти направя планката, със идеалното зануляване, с прекарани кабели и букси.... и техника да дойде да ми изака една чиния за 10 минути и да ми вземе 70 лева... е това и прасе в джамия да влезе- няма да стане!
30 лева настройка? хм... за колко време се настройва, ако не е тайна?
Т.Е. 100 лева МИНИМУМ за да ми взимате парите ВСЕКИ месец? Няма да стане. Не съм абонат на сателит, и като гледам, няма и да стана.
П.П. Прасчо не се обиждай :lol:
velas - специалист
bobykafe написа:
Баси монтажа... като гледам минимума е 70 лева- демек да ти направя планката, със идеалното зануляване, с прекарани кабели и букси.... и техника да дойде да ми изака една чиния за 10 минути и да ми вземе 70 лева... е това и прасе в джамия да влезе- няма да стане!
30 лева настройка? хм... за колко време се настройва, ако не е тайна?
Т.Е. 100 лева МИНИМУМ за да ми взимате парите ВСЕКИ месец? Няма да стане. Не съм абонат на сателит, и като гледам, няма и да стана.
П.П. Прасчо не се обиждай :lol:
Обикновен монтаж на климатик е 150-250лв... Трудността е еднаква, а обстоятелствата, с които трябва да се съобразява един сат.техник са много повече...
Няма монтаж за 10мин...това е несериозно. Качествен монтаж се прави минимум за 2 часа. В цената на монтажа е включен монтаж на стандартна стойка, монтаж и настройка на антената и конвертора, окабеляване до 20м.
Не е нужно да правиш планка, сателитна антена не се занулява, ако има предварително прекарани кабели то те трябва да са подходящи за сателитна система, F-конекторите(буксите) винаги ги слагам аз.
Само настройка на антена е при вече монтирана система, която има нужда от настройка/донастройка и в тези 30лв се включва транспорт, оглед-профилактика на връзките и възлите, труд, гаранция, ако остане- и печалба... Може да стане за 15мин, може и за час и 15мин...
Ако мислиш, че от това се забогатява...заповядай, стани колега... :lol:

П.П. Парите всеки месец ти ги взема DTH оператора. Никой не те кара насила да ставаш абонат на когото и да било. Всеки сам си избира на кого и дали да бъде клиент...
П.П.1. 110%(разбира се това е метафора) се изкарват с много внимателна и финна настройка и използването на качествени материали.
mitcd - специалист
Не е еднаква .Дупки във външна стена на дебел бетон правил ли си?.Има си там фреони и налягания.
За мен настройка на сателитна чиния ми е по лесна,щото климатици и хладилници са друга област.
Предполагам монтажниците на климатици мислят друго.
Преди време доста аналогови приемници съм настройвал.Сега е същото само дето приемника е цифров.
Най важното е да има стабилна основа и здраво укрепване . За да издържа на климатичните условия. Ако има сняг да се чисти,щото се променя огледалото и не може да се фокусира в конвертора.В това отношение офсетовите рефлектори са за предпочитане.
Трябва и да се знае че конвертора се захранва от приемника 14,18V в зависимост от полиарите H или V.
Честа грешка - при неправилни букси или вадене на кабела се окъсява коаксиалния кабел(оплетката с активния кабел) и така опуква приемника.Добрата новина е че се ремонтира лесно(на някой само един предпазител се сменя)
Не е кой зная каква философия,но аз също вземах пари за монтажа.
За без пари само познат(ако ти изпие една каса бира може и по скъпо да ти излезне) :-D
boltik - специалист
bobykafe
специалист

Само един въпрос имам в коя област си специалист?

Тема "Местене на сателитна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: