Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
KRISTINOBAL - специалист
Предстои ми ремонт на банята, какво ще кажете върху панелата да сложа 3 см. студевоопор като целта ми е да скрия в него тръбите за мивката? Отгоре мрежа и замаска и лепя плочките.

Апартамента ми панелен, знаете проблема със скриването на тръбите, не ми се внася вар вътре, и мисля да прибягна до студевоопора вместо до гипсокартона с цел да нямам кухини зад плочките.

Приемам всякаква критика и съвети, предварително благодаря на всеки направил си труда да ми даде съвет.
Последна промяна от KRISTINOBAL на пет юли 24, 2009 2:26 pm, променено общо 1 път.
KRISTINOBAL - специалист
Цяла нощ и цяла сутрин чета из форума за гипсокартона за баня и вместо да ми се проясни още повече се забивам в задънената улица.

Казвайтекое е по-добре гипсокартон или студевоопор.
Двата вертикални щранга за мръсната вода и отдушника ще ги правя на конструкция и гипсокартон, няма начин но другите стени тръбите как да ги скрия, :cry: .
Гипсокартона ще се наложи да е на около 3см. от стената ако приема с него какво да правяконструкция ли или директно с топки за стената?

ПОМОЩ
panalov - специалист
Оправи си заглавието на темата че няма да те разберат за какво питаш.Пише се и се произнася СТИРОПОР .
По въпроса , добре си се ориентирал само не забравяй да сложиш дюбели на стиропора
KRISTINOBAL - специалист
Мисля да налепя стиропора, мрежа и дюбели отгоре.

Ако може малко подробноти, с какво да го лепя и с какво да го шпакловам отгоре.

Как се захваща мивката след това?

Благодаря за бързия и окуражаващ отговор, зная си, че съм на точното място.
panalov - специалист
Трябва ти лепило за лепене на топлоизолация, марки много , която си избереш с нея ще лепиш изолоцията и ще шпакловаш мрежата.
Мивката се захваща по същия начин ,както и без изолация, но с по -дълги дюбели.освен ако не е със шкаф , тогава шкафа си я носи.
sstefanov - майстор
Стиропора пропуска и попива много вода! Според мен не е за баня.
8180 - майстор
sstefanov написа:
Стиропора пропуска и попива много вода!
Колко много, в сравнение с кое?
racer - специалист
8180 написа:
sstefanov написа:
Стиропора пропуска и попива много вода!
Колко много, в сравнение с кое?
в сравнение с гипсокартона?? :? :roll:
KRISTINOBAL - специалист
Надявам се да не стига влага до стиропора, плочките да пазят.
Много и различни мнения, в спора се ражда истината.
ВИЕ КАК ПРАВИТЕ ПАНЕЛНИТЕ БАНИ, ВСЯКА ИДЕЯ И СЪВЕТ ЩЕ СА МИ ПОЛЕЗНИ.

БЛАГОДАРЯ.
Rumen Iankov - специалист
Сложи 5см газебетон и в него ще скриеш и тръбата ф50 за мръсния канал на мифката. :)

Тема "Стиропор в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: