Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
piron45 - майстор
Искам да попитам специалистите.
Възможно ли е да укрепя стените и да спра пропадането им и появата на пукнатини като изкопая пода до равнището на основите. След това да пробия отвори в основата на стените през определено разстояние, да поставя съответната арматура на целия под на стаята и в пробитите отвори и да излея бетон да речем 10 - 12см. Ще се получи нещо като плоча която да държи стените да не пропадат. Дори ако ще има резултат мога да го направя на пода в цялата постройка и да ги вържа заедно за да се получи цяла плоча.
Това е само идея, но не знам дали би се получило като резултат.
Давайте съвети момчета.
panalov - специалист
Стените, колоните и съответно основите носят плочата, а не тя тях.
Това което мислиш да правиш няма дати заздрави основите.

Това да си подсилиш основите си и е сериозна работа.
Ще трябва да се консултираш с конструктор.
piron45 - майстор
panalov съгласен съм с теб по принцип, но случаят е ненормален и затова се опитвам да предприема ненормално решение.
Понеже вече вкарах тока, днес копах дупка на мястото където ще влезе тръбата на водата. Основите са съвсем нестабилно направени дори и за такава лека постройка. Копано е в земята около 30см. , след което е запълнено с големи камъни и върху тях е излят бетон 20см без армировка. Бетона е захванал камъните отгоре и толкова.
Затова си мисля че ако сваля нивото в помещенията на равнището на камъните в основата и след това през 50см извадя по някой камък и на негово място вкарам здрава арматура, която ще е вързана с арматурата на цялото помещение и естествено последващо заливане с бетон. По този начин да се получат пети през тези 50см, които да поддържат основата допълнително и да не и дават възможност да пропада.
Може би цялата тази работа ще противоречи на строителните нормативи, но мен ме интересува дали би се получил ефекта който гоня, или по някаква причина / за която не знам / няма да стане.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Даже не ти дочетох надоле. И мойта къща си е така. "Плаващи основи".
Здрава двуетажна градска къща. Не и пука от нищо. Седи си НАД нещата.
Проблемите ти са другаде.
Оправи ли покрива или тъй ще се помайваш и разсейваш с други неща?
Покрив, улуци, нерегламентирани влаги (комшийски ями), дренаж/циментова пътека покрай къщата...
piron45 - майстор
Е засрамих се и се започна една.....
Първо изтърбуших де що имаше под по сградата.Талашити, бетон и мозайки. Това Боша си е голяма работа, три седмици по ред събота и неделя блъсках без да го жаля и разкъртих към 70 квадрата бетон и мозайка.Досадих на съседите но издържаха и не се оплакаха. Сега навсякъде е на земя и от там ще започна нагоре. По съвета на n_a пооправих покрива, поне тази зима няма да тече. Ламарините са здрави и жената им удари един грунд / станаха като нови/, керемидите са за изхвърляне, но сега нямам средства за тях. Комина су рушеше и го постегнах. По късно ще се заема с промяна на целия покрив / мисля да го направя на две нива /.
Започнах с дренажа, до тук съм изкопал 23м канал около сградата с хидроизолация. Остана ми само лицевата част около 6-7м, но там мисля да правя основа за една веранда. Като спре да вали започвам с бетониране на пътека 1м около цялата сграда като завършек на хидро изолацията. Вече си купих и бетонобъркачка от промоцията на Практикер, тя ще ми е незаменим помощник по нататък.
Планирам няколко основни точки по ремонта.
1. PVC дограма, веранда и няколко врати.
2. Външна изолация от " Сайдинг "
3. Топлоизолация на пода на всички помещения
4. Гипс-картон окачен таван в помещенията
5. Предстенна обшивка с ГК на всички външни стени с изолация.
6. Довършителни работи
Тия дни ще снимам промените , очертава се продължителен ремонт.
Но пък жената ми помага където може. :)
kuuuuuul - майстор
Браво,случил си на жена,купил си бетонобъркачка и много мерак,всичко си планирал,успех :2thumbs:
П.С. Мойта бетонобъркачка ми е най добрия приятел.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Остава и снимки да дадеш и всичко ще стане страхотно.
Сам ли си работиш всичко или имаш помощници.
piron45 - майстор
Засега работя сам и жената помага колкото може, но като започна тавана със сигурност ще ми трябва помощник, че хем нямам опит с ГК, хем няма как да вдигам плоскостите сам.Имам 60 квадрата да вдигам.Разбира се за дограмата и сайдинга ще си наема фирма за да ползвам бонусите по програмата Енергийна ефективност.
Иначе обичам да си правя всичко сам и да не завися от никой. Така дори и да сбъркам някъде ще си ме е яд само на себе си, но пък няма да съм дал пари за това.Предпочитам да давам пари за инструменти които ще ми служат вярно дълго време. Пример - имам една бормашина на Елтос от двускоростните / 850 W/,на 30г е и не бях я ползвал с години понеже съм си купил след нея други две, сега обаче ще ми върши чудесна работа за бъркане на разни строителни разтвори и лепила.
Снимките ще ги направя веднага щом времето се оправи, че сега съм обявил дъждовни :lol: Искам да довърша повечето неща отвън и след това да продължа с вътрешните работи.
piron45 - майстор
Здравейте отново,
за да не отварям нова тема искам да попитам тук знаещите.
Имам малък проблем с покрива / плочата / на гаража. Има пукнатини на две места и като вали дъжд вътре капе.
Искам да го запечатам с някакво покритие, което да не пречи по късно жената да си пере килимите върху него. Плочата е 40 квадрата и е много удобна за това. Гледах някакво покритие в нета АКРОФЛЕКС, но не ми отговориха на запитването и не знам от къде бих могъл да го взема, пък и дали не е много скъпо. Общо взето ми трябва по евтин вариант, че този голям ремонт дето съм започнал ще го карам повечето на кредит.
Предварително Благодаря.
Svilen22 - специалист
Акрофлекс-а е русенско производство.Продава се в местните магазини за строителни материали. Аз съм го ползвал вкъщи за хидроизолация на различни места и съм много доволен.Но за пране на килими в/у него май няма да стане :?
малко инфо за производителя/чета от кутията която ми е останала/
ЕТ"Вълков" Русе
тел.: 08115/2552- с.Червена вода-Русенско

Тема "Моят бъдещ дом / настоящ обект/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: