Най - вълнуващия въпрос зимно време.
laviatan - напреднал
Здр. купи апартамент ново стройтелство- и онзи ден отивам и гледам сложили замазка на пода.- тръбите за парното на моя апартамент обаче са ги оставили къси и едвам се виждат от пода/там където е кутията за разпределителя/
На другите апартаменти си излизат повече и са си сложили разпределителя вече в кутиите/
Може ли да се удължат тези тръби и как да разбера коя тръба е за входяща и коя за изходяща вода от радиаторите?/като при мен не се вижда коя тръба е със син и коя с червен шлаух/
Благодаря предварително за отговорите!
vanko68 - специалист
Удължават се с т.нар. двоен адаптор за съответната тръба,примерно 16,18 или 20 мм.
http://aquacontrol-bg.net/product/view/204.htm
А коя е за входящата или изходящата, ще определиш с духане.Един приятел да надува откъм радиатора ,горния извод е входящата вода,долния е изходящата.А ти дебнеш от коя тръба при колектора ще излезе зайчето...
filmatoplo - майстор
Никога не съм я правил тая тъпотия да пусна тръби без колектори . Поставям си кутия с колектори вътре и си пускам тръбите - който не иска така много му здраве. Дори по етапно пак си монтирам първо кутия с колектори вкопани в стената , след като мине мазилка -преди замазката си свързвам тръбите .Веднъж ми се падна да продължа работа на мои колеги които са пуснали тръби в празна кутия - направо ад.Да с тези двустранни връски се удължават тръбите -за колектора вземи разглобяеми -ракори връски.

Тема "Питане относно къси тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: