• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.

Бихте ли си направили такава кола?

81%
Да
79
19%
Не
19

Общо гласове: 98

2v6 - майстор
dj_marti79 написа:
Не го правя зя състезаия а за икономия, но ако сложа електромотор от тролей, тогава и 12 цилиндровите няма да могат да ме надбягат. Потърсете plasmaboy или whyte zombie. За да видите един пич си е направил нещо такова и надбягва Pontiac 455 конски сили? Това напълно обезсмисля двигателите с вътрешно горене.
Кое правиш за икономия :?:
Засега електромобил наистина е най-доброто точно за състезания "Драг рейсинг".
Въпроса е какво означава електромобил :?:
dj_marti79 - специалист
Електромобил поне според мен означава превозно средство за лични нужди задвижвано с електроенергия, която за момента е от 6 до 10 пъти по евтина от бензиновото или дизеловото гориво.
ESPACE - майстор
dj_marti79 написа:
Електромобил поне според мен означава превозно средство за лични нужди задвижвано с електроенергия, която за момента е от 6 до 10 пъти по евтина от бензиновото или дизеловото гориво.
Като се има предвид че 0,083кг. бензин имат енергийна еквивалентност на 1kWh, а безоловен А95 има плътност 0,74616кг./л. лесно можеш да сметнеш че 1л. бензин има енергийната еквивалентност на 9kWh. Като се знаят цените на бензина около 2лв./л. или приблизително около 22ст. на 1kWh и цените на тока(не претендирам за точност) но нещо от рода на 12ст. за 1kWh нощна и 18ст. за 1kWh дневна излиза че нещо сметките ти 6 до 10 пъти по евтино са свободно съчинение.
Всъщност наистина е по евтино на ток но не защото тази енергия е по евтина, а защото кпд. на бензиновия двигател не превишава 35% докато при електромобила е много по висок, особено ако има възможност и за рекуперация на енергията.
dj_marti79 - специалист
Значи по думите ти излиза че агрегат 9kW би похарчил 1Л бензин на час?
ESPACE - майстор
dj_marti79 написа:
Значи по думите ти излиза че агрегат 9kW би похарчил 1Л бензин на час?
Нищо подобно не излиза по думите ми, а по твоите излиза ,че или не си прочел това което написах или изобщо не си вдянал за какво става въпрос. По добре спри да анализираш. Подсказка -35% КПД.
2v6 - майстор
dj_marti79 написа:
Да, електроенергията е по-евтина, но за електромобил са нужни и акумулатори :idea:
Колко им е цената за км :?:
dj_marti79 - специалист
Явно 2 цитата по-горе наистина не съм се изразил правилно, за което се извинявам. Трябваше да напиша че придвижването селектрическата енергия е от 6 до10 пъти по-евтино отколкото с бензиново гориво.
Цената на акумулаторите е млко повече отколкото струват - ремъци, масла, филтри, антифризи, накладки и един акумулатор - за период равен на живота на акумулаторите.
dj_marti79 - специалист
Как мога да изпратя кратък клип?
След експеримента стигнах до следните изводи:
За да завъртите едната гума на празен ход с 30 км/h са нужни 100W (с ремъчна предавка - абсолютно неподходяща за целта)
За да отлепи от място на автомобилът са му нужни около 1000 W
Но така и до ускорение не се стигна защото ремъчната шайба боксува.
velsi - Почетен майстор
dj_marti79 написа:
Как мога да изпратя кратък клип?
Правиш си регистрация в http://www.youtube.com/ или http://www.vbox7.com/, качваш там клипа, а на нас даваш линка към него.
2v6 - майстор
dj_marti79 написа:
Явно 2 цитата по-горе наистина не съм се изразил правилно, за което се извинявам. Трябваше да напиша че придвижването селектрическата енергия е от 6 до10 пъти по-евтино отколкото с бензиново гориво.
Цената на акумулаторите е млко повече отколкото струват - ремъци, масла, филтри, антифризи, накладки и един акумулатор - за период равен на живота на акумулаторите.
Аз съм показал по-назад съвсем друго :wink:
Можеш ли да дадеш твоите сметки :?:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Направих си сам ел. трабант." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: