Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Уф, добре че каза. Аз си мълчах засрамено, дет не регулирах нищо...
chapara - майстор
n_a написа:
Уф, добре че каза. Аз си мълчах засрамено, дет не регулирах нищо...
Освен това за 90% от хората съм сигурен ,че разглобявайки го ,не могат да го сглобят наново с реглажа.Аз съм разглобявал,но без страх ,като имам на склад още сума ти :lol: :?
Никъде няма инстукция,
,ми това да говори нещо.Като си купиме нова кола разглобяваме ли я за да я отрегулираме,ай стига ,че пикнах от смях.Да ако ,колегата е урязал в повече крачетата на бутоните е ясно. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Аз мисля, че в случая е виновен производителят. Добре, че си е български. Сипваш нещастния механизъм в кесийка и в кутийка и ...
Всъщност най-добре е да им пишеш. Не мисля, че ще има проблем с подмяната в най-удобния за теб магазин.
Грешката им е, че не са писали в инструкцията "не разглобявай механизъм Х"
chapara - майстор
n_a написа:
Аз мисля, че в случая е виновен производителят. Добре, че си е български. Сипваш нещастния механизъм в кесийка и в кутийка и ...
Всъщност най-добре е да им пишеш. Не мисля, че ще има проблем с подмяната в най-удобния за теб магазин.
Грешката им е, че не са писали в инструкцията "не разглобявай механизъм Х"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Нация техническа :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Mi... химикалка да ти подарят, щракни, драсни и я разглоби!
На някои от баките с боя на Оргахим си пише "Не разреждай"
vesel - специалист
Не, че и аз не съм разглбял разни неща и после да се чудя за какво ли ми трябваше - пусто любопитство :-D
Относно сервиза на Видима не мога да кажа нищо лошо. Само един път ми се наложи да се обръщам към тях и проблема беше отстранен за часове без излишно мърморене :roll:
sspoko - специалист
Имам същия проблем със вградено казанче на КОЛО независимо кои от двата бутона натискам пуска все еднакво количество вода ако някои е имал стакъв проблем при КОЛО нека сподели. Към бутоните има само един пластмасов накраиник които няма никъква възможност за настроика или поне аз не видях такава. вътре има пластмасов винт които регулира пълненето но като натисна бутона се излива цялото количество вода.
gandonov - специалист
Това са инструкциите за монтаж на казанче 3/6 литра - http://212.50.14.233/Nikon/Vidima.pdf
daywalker - специалист
Монтирахме същият моноблок, модел Корона.
Проблемите с които се сблъсках:
- При пускане на водата се чува свирещ звук. Не ми изглежда нормално, така ли трябва да е? и как може да се отстрани?
Знам че модела е от най-малките и седалката е доста близо до казанчето, но при вдигане на капака той опира в него, нормално ли е това или самото казанче не е сложено както трябва и от там започват проблемите.
- Струва ми се, че и водата е доста малко. Ясно се вижда докъде се пълни казанчето поради конденза, който се получава. Има ли начин да се регулира да е повече? А конденза е толкова, че дори капе на пода, а това е отделна тоалетна (не е в баня) :(
- Отделно поради редене на плоча върху плоча на пода,и скъсяването на старата отходна тръба, се оказа че тя идва доста ниско и в момента моноблока е монтиран на голямо разстояние от стената. :? :? :? Използвана е гофрирана тръба, която пък не може да се сгъва повече. При вариант с маншон мисля че тръбата идва прекалено ниско.
chapara - майстор
1.Провери да не се е запушила цедката,като развиеш меката връзка(от там може да е свиренето и бавното пълнене)
2.Дъски различни,най вероятно не сте взели подходящата,но мове да има грешка в монтажа както на казанчето,така и на дъската.
3.Не трябва да е голям конденза при нормално ползване,но ако си си играл да го пуснеш 20 пъти един след друг може,инак тече между казанчето и чинията.
4.Нивото се регулира с отверка звезда на един винт отгоре на пълнещия механизъм.
5.Това с отводняването е трудно решимо вече,все пак търсена му е майката,има едни доста ексентрични и къси преходи.
6.С две думи нищо не сте направили,тази работа е малко по за спецялист,успех с корекциите до колкото са възможни :wink:

Тема "Регулиране на бутон 1/2 при моноблок на "Видима"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: