Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
PPP - специалист
Предстои ми нанасяне в ново жилище - в блок, входната врата на апартамента е от тези, дето изглеждат метални, но всъщност металът е само около бравата, другото е менте. Та, сега се чудя как да постъпя, дали да поръчвам още една метална врата (щото тая си я харесвам и не искам да я махам) или да си купя едно четиристранно заключване, за което казват, че било най-надеждното...
Вратата се отваря навътре.
Дайте съвет!
chapara - майстор
СОТ, и не правиш две врати, които да заобикаляш цял живот.
egx - специалист
мн. хора се хвърлят на тежки и голями врати, което според мен е грешка, защото тя просто се заобикаля.Така че и аз мисля, че сот е най-доброто решение за момента.
goran2 - специалист
А най-добре е застраховка,но за съжаление ние Българите я пренебрегваме!
bobykafe - специалист
chapara написа:
СОТ,и не правиш вде врати ,които да заобикаляш цял живот.
Моето мнение е сериозна врата и не плащаш СОТ цял живот.

Естествено това при липса на други рискове за проникване- 1 етаж и т.н.
egx - специалист
bobykafe ако си мислиш, че само на първия етаж влизат през балкона.........дано не разбереш, колко се лъжеш :) Ни тежки врати, ни PVC , AL и т.н. докрами.......
plamenpanajotov - специалист
Колеги никой да не се заблуждава че дебелите и тежки врати спасяват от крадци аз сам потърпевш и ви казвам че почти винаги чупят патрона с една специална лапа и после с една огъната тел избутват езика(Вземат само злато и пари)
PPP - специалист
Хм, всеки е дал различно мнение...
Относно СОТ-а, разбрах, че имали вече устройства, които заглушават сигнала, обезвреждат системата и си влизат без проблем. Така направиха у брат ми.
Застраховката - това, което ме спира е, че застрахователите в БГ са мутренски компании, които ако се откажа един ден от техните услуги, после могат да решат да ме "накажат" с някое обирче.
Може би е по-добре някоя по-сложна брава, която ще ги забави и откаже. Или няколко такива.
Явно няма напълно сигурно средство... :sad:
PPP - специалист
egx написа:
bobykafe ако си мислиш, че само на първия етаж влизат през балкона.........дано не разбереш, колко се лъжеш :) Ни тежки врати, ни PVC , AL и т.н. докрами.......
Родителите ми живеят на последен етаж, нямат решетки, нито СОТ. Крадците се спуснали с едно въже от покрива, изрязали стъклото на балкона съвсем професионално и го облегнали цяло на стената, влезли вътре, претършували всичко от-до. Тръгнали да излизат и хоп - изненада: бравата на входната врата е с тристранно заключване, не успяли да я разглобят (защото точно това са се опитали да направят) и трябвало да се върнат по обратния път, който, хм... бая страшничко си е на тая височина и тоя стар покрив... Та, взели само 2 родопски одеяла, да не са капо милите...

То не е за хвалене де, явно тези не са били от най-грамотните, исках да кажа, че добрата брава си е сериозна пречка.

Тема "Надеждност против крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: