• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
dj_kosta написа:
..да посея ли малко райграс на местата където няма и след това малко тор?
Да, винаги можеш да си "досееш" на плешивите места. Прочети как изглежда Преторената трева, за да се научиш да контролираш количествата и честотата на торене.
muncho - специалист
Да попитам - имам - имах е по точно - супер местенце засято с райграс.
В най-големия пек преди няколко дни ме нямаше в къщи и побърканата ми ненормална изкукуригала мухлясала тъща проснала един найлон да съхнел там . И познайте- вечерта заварвам едно петно 2 х 3 метра със сено :x :x .Има ли шанс да изникне отново /лично аз много се съмнявам/ или трябва да махна изсъхналите чимове и наново да сея.Еее хора да знаете -когато и да утрепете тъщата :fluch: само ще спечелите
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Смехурко! Да не мислиш, че това е първата тъща! Майката природа си знае работата и прави нещата простакоустойчиви. Само на 1сантиметър дълбочина и почвата си е прохладна. Споко, корените са си ок.
И засега се радвай, че тъщата е на собствен ход. Има и по-лошо.
muncho - специалист
Дано да е така ,с природата... Щото местото е слънчево,50 градуса жега ,под найлона сигурно е станало 100 :? , та затова си мисля ,че е изгорял.Ще сложа снимки ,може би утре да видите -какво беше и какво стана...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Остави сега снимките. Долкото си спомням скоростта на растене на тревата, след седмица ще има нова.
А относно градусите. В малка бутилка вода, измерихме 65 градуса. Това е максимумът според мен.
parvev - специалист
muncho написа:
Да попитам - имам - имах е по точно - супер местенце засято с райграс.
В най-големия пек преди няколко дни ме нямаше в къщи и побърканата ми ненормална изкукуригала мухлясала тъща проснала един найлон да съхнел там . И познайте- вечерта заварвам едно петно 2 х 3 метра със сено :x :x .Има ли шанс да изникне отново /лично аз много се съмнявам/ или трябва да махна изсъхналите чимове и наново да сея.Еее хора да знаете -когато и да утрепете тъщата :fluch: само ще спечелите
не се ядосвай н-а ти каза ще изникне отново,при мен няколко пъти в годината го горят с тави от пеща,вадят мръвката с тавата и я слагат на тревата.след време отново всичко е зелено,мога да ви покажа снимки ако желаете
manobg - специалист
Здравейте,

аз само да каже, че петната, където не поникна тревата сега са вече супер. Причината се оказа неправилното поливане. Направих си поливна система с роторни разпръсквачи, които се включват с таймер и така няма как да забравя да полея. Тревата си изникна добре и сложих малко NPK тор за всеки случай.

А да кажа, купих си някакъв препарат, който трепе само щир-а, тученицата и други широколистни плевели. Тревата не я закача. Хубаво е от време на време да се пръсне за да се избегне заплевяване.

Прикачен файл

treva.JPG
Тук е на една седмица а сега е доста по-добре.
treva.JPG (107.15 KиБ) Видяна 8117 пъти
pipbel - майстор
Каква тревна смеска ползва ?

И името на селктивния ти хербицид за тученца и щир ?
manobg - специалист
Тази тревна смеска е 4-тата поред и я купих от Алати в кутия със един крак дето рита топка. Някаква за спортни площадки но точно ще видя довечера като ида на село. Тогава ще видя и името на хербецида.
manobg - специалист
Ето снимки на препарата и тревата.

Прикачен файл

sanafen.jpg
Санафен 600 селективен хербецид
sanafen.jpg (39.08 KиБ) Видяна 8060 пъти

Прикачен файл

trevata.JPG
Трева
trevata.JPG (55.03 KиБ) Видяна 8060 пъти

Прикачен файл

trevata1.JPG