Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Dobrin_1981 - специалист
Здравейте форумци!
За първи път пиша в този прекрасен форум но иначе много идеи съм взел от тук. Имам нужда от помощ. Имам проблем с локалното парно. апартамента ми е около 90 кв. Давам схема на кубатурата по стаи:
Във хола ми е камината (Дипломат) с 13 квт. водна риза и там нямам радиатор. Във детската имам радиатор с 12 ребра. Изпращам ви снимка на модела му:
В спалнята имам също 12 ребра. В трапезарията и кухнята съответно 10 и 6. Струва ми се, че системата ми не е направена хубаво. Съдя по тези снимки , които ще ви изпратя:
Проблема е, че не става топло. Малко са ми радиаторите или е от трабите? Кажете ми моле ви къде е проблема според вас. Благодаря ви предварително! :? :?:

Прикачен файл

SANY1908.JPG
Това е схемата
SANY1908.JPG (41.47 KиБ) Видяна 6891 пъти

Прикачен файл

SANY1909.JPG
Това е радиатора
SANY1909.JPG (51.79 KиБ) Видяна 6891 пъти

Прикачен файл

SANY1905.JPG
SANY1905.JPG (48.47 KиБ) Видяна 6891 пъти

Прикачен файл

SANY1906.JPG
SANY1906.JPG (62.34 KиБ) Видяна 6891 пъти

Прикачен файл

SANY1907.JPG
SANY1907.JPG (51.17 KиБ) Видяна 6891 пъти
naskov - майстор
Първо кажи каква е температурата на водата, която излиза от камината :) После ще последват и други въпроси за изясняване на ситуацията
Antonii - майстор
От тия снимки нищо нестава ясно.
Единствено от първата снимка ако така е изправена, значи филтъра ти е сложен неправилно и като заначало провери го да не се е задръстил.
Отностно тръбите те са си нормални като за тая мощност.
LazarGanev - "Велик майстор"
Радиаторите не са малки, ама снимките са толкова добри, че само това мога да кажа.
ПП. Според мене пък тръбите са тънки - ф16 тръгва от камината - недопустимо!
Dobrin_1981 - специалист
Водата не пада под 60 градуса. И аз се съмнявам в това, че директно от камината тръбите са ф16. Не трябва ли да се продължи с 1 цол тръба, колектор и от колектора до всеки радиатор с ф16?
А относно първата снимка- на обратно е.
Dobrin_1981 - специалист
Хайде, няма ли някой да помогне :?:
Huhavela - специалист
Dobrin_1981 написа:
Водата не пада под 60 градуса. И аз се съмнявам в това, че директно от камината тръбите са ф16. Не трябва ли да се продължи с 1 цол тръба, колектор и от колектора до всеки радиатор с ф16?
А относно първата снимка- на обратно е.
Точно така трябва да се направи.Един цол до колектор и от него до всеки радиатор с ф16.
vanko68 - специалист
За да си по-ясен опиши цялата система последователно: С каква тръба излизаш от камината,после на каква се разклонява,вида на помпата и т.н. Направи схема не на стените в апартамента ти,а на тръбната система заедно с камината и радиаторите. Обозначи помпата,тръбите и радиаторите на схемата и ще видим нататък.
Dobrin_1981 - специалист
Помпата ми е Грюндфос- двустепенна. Тръбата е 1 цол, после следва една втора и цялата система е ф16. Разгледай първите снимки- това са тръбите зад печката. Описал съм по- горе и радиаторите какви са.
filmatoplo - майстор
Драсни схема спрямо стаите .

Тема "Проблем с парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: