Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
правя ремонт в нас и изкъртих цялата баня и какво да видя при мен минава огромен щранг който захранва пожарния кран
и от него излизат 10000 милиона тръби и влизат по съседи и където им падне!
та съседите неискат да си къртят за да си сменят тръбите с по-модерни,а едната която влиза в съседката /до нас/е бая загнила,та мисълта ми е имало някакво там дето се бъркало и после се мажело на тръбите и ставало токи и жици имате ли идея как се казва от къде се купува?
крум - специалист
Ако тръбите са такива отвън, представи си какви са отвътре...
Аз бих настоявал за смяна на цялостната инсталация.
крум написа:
Ако тръбите са такива отвън, представи си какви са отвътре...
Аз бих настоявал за смяна на цялостната инсталация.
и да настоявам и да ги взривявам все тая хората нямали проблеми а и пари нямат така че казвайте какво е тва нещо/чудо на техниката/
velsi - Почетен майстор
Не знам какво е това чудо на техниката, което визираш, обаче ако примерно ги намажеш с автомобилен кит от този със стъклените нишки би трябвало доста здраво да стане. Ако го нанесеш качествено, без разни шупли няма да имаш проблеми после с тези тръби. И изчисти ръждата преди това.
крум - специалист
Ами снимай де!
Ти лесно можеш да ги отрежеш, само че после те ще плачат. Блокът трябва да има пари за общи ремонти. Това си е обща част на блока - нямаш право да я режеш, както и всички трябва да платят за ремонта й.
А иначе с автомобилен кит колкото и да мажеш, има ли налягане вътре и веднъж изпусне ли (протече), все ще си намери място от къде да излезе.

Това трябва да се оправи, иначе като се разтече, ти пак ще къртиш и ще ремонтираш.
това аз което визирам го имало в едно списание"направи си сам"и един познат го е чел точно за тръби който са на края на силите си
bob - специалист
Мисля,че няма да стане с каквото и да е мазило. Щом е толкова корозирала, още щом тръкнеш да зачистваш и ще протече. Аз имах подобен проблем в старото си жилище. Спука се тръбата на централното парно в плочата между моя и горния апартамент.В банята стана сауна. Наложи се да къртим няколко плочки на съседа отгоре, за да подменим част от тръбата. След това платих на майстор да оправи плочките, въпреки че два дена целия вход беше без парно.
velsi - Почетен майстор
калашников написа:
това аз което визирам го имало в едно списание"направи си сам"и един познат го е чел точно за тръби който са на края на силите си
Да каже поне годината, за да се опитаме да потърсим.

Тема "какво да направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: