Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
kha - помощник
Благодаря на всички за препоръките.
silllveto - Майсторица
housedoktor написа:
Грунда се нанася с 4етка с къс и мек естествен косъм,особенно на нездрави и грапави повърхности,като при нужда се повтаря "накръст".мечето е за гипсокартон .n_a ти обясни останалото
А на сатен-гипс?
housedoktor - майстор
Дори и там,ако не е обезпрашен
silllveto - Майсторица
Всъщност искам да попитам за това, дали се използва мече или четка при нанасяне на грунд върху сатен-гипс и колоркит?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Идеята е, да се нанася равномерно. Имам чувството, че точно ти с всичко ще успееш.
SUPOLA - напреднал
вманиачаваш се.така или иначе няма да минеш с една ръка латекс,затова не издребнявай толкова нещтата с какво да нанасяш грунда , с какъв косъм да ти е валяка, с каквото ти е подръка с това грундирай.Освен това след година като се позацапа боята даже ще те е яд ,че си потрощил толкова нерви за някакъв си грунд.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Я остави душите невинни да се изкефят максимално на първия си ремонт. И без това ще им е единствен....след години или къщата ще е паднала или наследниците ще мърморят през зъби.... статистика
kha - помощник
Искам да питам още нещо и ще използвам тази тема, защото не намирам подходящ раздел.

Както споменах едната ми стена се напука. Стената беше доста крива и майстора я изправи. Това което знам - стара тухлена стена и мазилка от хоросан. Върху нея майстора направи нова варо-циментова мазилка, която на места, особено към тавана, отива доста дебела (вероятно повече от 3 см). Върху нея фина шпакловка с унифор. Мазилката съхна може би около седмица преди да започне първата ръка унифор. Когато миналата седмица видях че шпакловката е напукана и му се обадих той ме увери, че е сложил мрежа навсякъде както говорихме. Аз разчовърках стената на едно място и установих, че мрежа няма. Тогава той си "припомни" че за тази стена мрежата не му стигнала.. Отказа да дойде да оправи стената защото има много работа. За майстора толкова.. Като разчовърках видях само няколко ръце унифор и отдолу мазилката. Ни мрежа, ни лепило. Както казах по рано разчоплих пукнатините и ги шпакловах със сатен, след което изшкурих. Снощи забелязах, че има две-три малки пукнатини, които са се появили тези дни.

Въпрос - тъй като времето ме притиска и събота и неделя ще боядисвам независимо какво е състоянието на стената, има ли нещо което може да се направи за да я спася? Предполагам отговора е нова шпакловка направена както трябва, но за съжаление време за това нямам. Някакви идеи?
silllveto - Майсторица
SUPOLA написа:
вманиачаваш се.така или иначе няма да минеш с една ръка латекс,затова не издребнявай толкова нещтата с какво да нанасяш грунда , с какъв косъм да ти е валяка, с каквото ти е подръка с това грундирай.Освен това след година като се позацапа боята даже ще те е яд ,че си потрощил толкова нерви за някакъв си грунд.
Бе то аз и без грунд съм боядисвала, с мече от пазара.
Н-а, нито ми е първия, нито последния ремонт, особено с малки деца. Въпросът е не аз как ще направя, а как е правилно да се направи.
parvev - специалист
kha сама си отговори
Предполагам отговора е нова шпакловка направена както трябва

Тема "Това правилния грунд ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: