Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
spaskashv - напреднал
С каква химия да обработя челните дъски,така че да бъдат възможно най издръжливи и устойчиви на атмосферните влияния във времето, и същевременно да бъде най рентабилно?
Чувала съм че трябва първо с грунд да се минат,след което с лак.Но тъй като на пазара има стотици варианти като марки и характеристики, ми е малко трудно да се ориентирам за най доброто решение. :? Дайте съвет!
EDI - майстор
Лак на водна основа.Препоръчвам на ДУФА, защото съм работил с него и лакирани неща, които стоян навън зима и лете не са мръднали няколко години вече.Слагаш 3 ръце и забравяш.
IJAN - специалист
С отработено моторно масло-по евтиния вариант
SUPOLA - напреднал
първо ги импрегнирай,после им удари един яхтен лак и доживотно забравяш за тях.
EDI - майстор
Яхтения не издържа на вода и УВ, започва да се лющи.Лака на водна съдържа импрегнатори, няма нужда от допълнителна импрегнация, още повече, че челните дъски са от иглолистна дървесина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
SUPOLA написа:
първо ги импрегнирай,после им удари един яхтен лак и доживотно забравяш за тях.
Хааа-ха-ха-ха!
Сериозно, не пожелавай никому толкоз къс живот!
laki1968 - специалист
аз моите съм ги минал 2 пъти с лазурен лак за дърво"декоратор" на мегахим...досега не са мръднали
stenmark - специалист
Послушаи Еди ,има и други на водна основа : Сократес например,но това е субективно.Сложиш ли яхтен бъди сигурен че ще съжеляваш!!! Има грундове за импрегниране те попиват в дълбочина тях можеш да потърсиш в сайтове за дървени къщи.
prascho - майстор
EDI написа:
Лак на водна основа.Препоръчвам на ДУФА, защото съм работил с него и лакирани неща, които стоян навън зима и лете не са мръднали няколко години вече.Слагаш 3 ръце и забравяш.
Добре де човече. В София в няколко магазина ме гледаха като "теле под крава". ТАзи седмица по подобен начин ме гледаха в Карлово. Грешката ми явно е, че не съм ходил все още в Ямбол. Дали да не те помоля да ми пратиш по куриер една бройка. :lol:
housedoktor - майстор
Нищо друго ,освен на водна основа,всякакви там яхтени лакове са гола вода.Вече 9 година ползвам само акрилни и изпадам в ужас при мисълта за нещо различно.Водоразредимия не се нуждае от импрегнант преди него.Ползвам лакове на Оргахим и съм много доволен,напоследък и серията с тефлон на Мегахим ми прави добро впечатление

Тема "Дайте съвет за защита на дървесина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: