Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
Antonini - специалист
Погледнете само каква красота! Какъв скъп проект за годините си (1978). Какви архитектурни решения, съчетани конкретно с мястото и предназначението на сградата. Всичко това ме кара да изпитвам голям интерес към тази резиденция. Но за съжаление няма никаква информация за нея в интернет.. :sad: Бих искал да науча някои любопитни факти свързани с Перлата на "Първия". Интересува ме всичко свързано с нея за да мога да си представя какво ли е било усещането да си там през 1978-1988 г. Интересно е също колко ли е струвала на народа, който не е можело дори на картичка да я зърне. Интересно ще е също да се разбере кой ли архитект я е проектирал, плод на български Ум и въображение ли е била, или Не? Дали поне "Главболгарстрой" я е построил, ако не друго... ( за дограмите, вратите, и обзавеждането е ясно, че не са БГ). Нека всеки който има някаква информация, или снимки да ги добави тук. Нека поне чрез темата се докоснем до скъпите и уникални архитектурни решения които вярвам, че не само ще бъдат интересни, но и биха могли да ни бъдат от полза за евентуалните ни реновирания на вилите си :)

Прикачен файл

Rezidencia_PERLA.jpg
Резиденция "Перла"
Rezidencia_PERLA.jpg (77.06 KиБ) Видяна 8082 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Пич, ти май си доста облъчен от политическа пропаганда. :lol:
Кво толко се дивиш на тая резиденция, не мога да схвана?! :?
Че то красотата си е естествна, от местенцето, а не от грозния чурук дето са боднали там. Ми, грозен си е откъдето и да го погледнеш...
Пък и местенцето си има кусур, ама трябва да идеш на място и да го помиришеш. :-D От естествени източници е (миди, водорасли), появява се периодично и смърди гадничко на част от плажа.
И нищо особено не е като архитектура "Перлата" ни отвън, ни отвътре. Ако ти е по-близо - иди на резиденция "Арбанаси", почти същата работа е.
Пък и съм готов да се обзаложа, че при градежа й няма нито едно чуждо камъче и треска и нито грам чужда мисъл - всичко е родно.
И за картички... не знам, наистина не си спомням, ама на живо от плажа си се виждаше екстра. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мястото там е странно. Някакво кротко излъчване. И звуците потъваха.
Ту отваряха, ту затваряха за посещения. Колите оставяхме далеч в гората, а целият път до плажа беше с бирени капачки набити от жегата в асфалта. За мен е като насън това място.
Сигурно е от възрастта.
Архитектурата си е претенциозно Соц. Имаше няколко "периода". Според стила на "главния" архитект на републиката. Такива сгради бол.
Spokoiniq - майстор
Като резиденцията в Сандански, било е градина-рай.Сега няма една лампа здрава, и поливната система е окрадена, абе тъп народ сме явно.Взели го частници-добре, реновирането не е само тапети и латекс, а постягане на цялата инфраструктура, защото сам хотел на хълм с такава ботаническа градина в тая част на България няма, ама пуста лакомия и безхаберие...
trevora - специалист
Беше ми едно от любимите места до преди 4-5 години.Плажа беше чист.Водата беше кристална.Риба имаше много.Гората чиста.Нямаше боклук,нямаше джетове,нямаше стотици хора на плажа.НО беше.Сега лудницата е тотална.Миналото лято се зарекох да не ходя повече там през сезона.Това лято не съм стъпвала.
А иначе за резиденцията.Едно голямо а.о изсипано в местност ,която граничи с резерват Ропотамо ,а самите пясъчни дюни на така наречения северен плаж също са под закрила на закона ,ама наужким.Чувала съм от местни хора ,че залива на самия плаж на резиденцията допълнително е вкопаван навътре в сушата,но незнам доколко е вярно.През пролетта/април и май/когато ходихме за риба се чуваха детски гласове от постройката където е басейна.Вариант едно-басейна е вземат под аренда и се използва по предназначение.Вариант две-циганетата си правят купон.Вода в басейна със сигурност имаше.Има хора , които целогодишно са там.По всяко време на годината кога съм ходила в района ни посреща малък пинчер/определено добре гледан/прибира се винаги в резиденцията.
Те така....Хубавото е ,че малко по навътре продължава пътя за Маслен нос и за залива Мириос.Там все още има спокойствие.

П.п.Снимките са правени юли месец 2006 год

Прикачен файл

P6110083.JPG
прословутата Перла
P6110083.JPG (144.33 KиБ) Видяна 7950 пъти

Прикачен файл

P6180122.JPG
P6180122.JPG (141.62 KиБ) Видяна 7950 пъти

Прикачен файл

P6180125.JPG
P6180125.JPG (146.5 KиБ) Видяна 7950 пъти

Прикачен файл

P6110084.JPG
морето
P6110084.JPG (121.47 KиБ) Видяна 7950 пъти

Прикачен файл

P7300055.JPG
От другата страна на кея
P7300055.JPG (144.55 KиБ) Видяна 7950 пъти
Последна промяна от trevora на ср юли 29, 2009 4:48 pm, променено общо 1 път.
trevora - специалист
...

Прикачен файл

P6180109.JPG
Също и такива
P6180109.JPG (116.75 KиБ) Видяна 7943 пъти

Прикачен файл

P7300064.JPG
Имаше и гадинки на камъните....
P7300064.JPG (102.66 KиБ) Видяна 7943 пъти

Прикачен файл

P6180127.JPG