Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
elfljo - помощник
Видях ги тези плочи в една от пицариите УГО в София. Не помня коя от всички точно. Представляваха плочи от пластмаса или някаква прозрачна смола ( де да знам, може да е епоксидна) с размер към 50см на 50см, в които имаше пожълтели есенни листа. Бяха монтирани между двата етажа на пицарията, където са стълбите и бяха светнати. Беше много ефектно. Не знам дали ги има още, не съм ходила в София от години. Ако някой ги е виждал и има представа къде мога да си поръчам подобни плочи, моля да ми каже. Вместо листа може да се сложе каквото му дойде на ум на човек. Страхотна декорация са!
karamundi - специалист
нямаш ли снимки а ако имаш качи
zmeios - специалист
Не вярвам да е епоксидна смола. Безбожно скъпо ще излезе дори за под с някаква скромна квадратура.

Колко точно 'прозрачни' бяха плочите? Прозрачни като класическо стъкло или прозрачни като силиконова подскачаща детска топка?
karamundi - специалист
да не е било поликарбонат от плътния изключително здрав е
MASTER - специалист
Не съм го виждал това, но съм убеден че е смола.

Убеден съм, тъй като съм виждал плот за бар, правен по същата технология, само че пълнежа е миди.

Стои изключително ефектно.

За съжаление нищо не мога да кажа за конкретната технология, тъй като въпросния плот беше правен по размер някъде из Азия.
citrofen - специалист
Смола е, прилича на епоксидна, мътна е, но с листата вътре и подсветката от зад, ефекта наистина е добър.
Има и фирми (български) които предлагат изпълнения на такива неща.
Може смолата да е прозрачна, а подложката най-различна.
Това, което ми хвана окото, беше мостра с пякък и мидички... все едно си на плажа. Казаха ми приблизителна цена ~400лв м2 вкл и монтаж. Ефекта е страхотен наистина.
Беше преди ~2 години и не мога да намеря координатите на фирмата.
karamundi - специалист
добре разбра се че е смула но каква ако нее епоксидна защото тя жълтее и в някои случаи е много мътна :?:
EDI - майстор
Това най-вероятно е полиамидна смола - трикомпонентна е.Смола, втвърдител и ускорител.Може да се оцветява и матира по всякакъв начин.

Тема "Декоративни плочи от пластмаса или епоксидна смола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: