Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
parvev - специалист
а колко е големо детето ти филми тегли ли, колко е големмо с-то
bobykafe - специалист
Я да си поиграем на врачки...
Детето ползва bittorrent и в с: дял имаш папка downloads.
Колко е голяма, ако не е тайна?
намери си програмата spacemonger -ясно с картинки показва кое колко е голямо.
А като за първа помощ- start -> run -> пишеш %temp% -> ок
Изтриваш ВСИЧКО оттам, без да се притесняваш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
E що да трие, като може да премести??
Какъвто питащия, такива и отговарящите. Темата е за "бисери" май.
vanko68 - специалист
Кат не си в час,що постоянно се обаждаш тук-там в теми,които са несвойствени за теб ??? Папката " темр" е за ВРЕМЕННИ НЕНУЖНИ ФАЙЛОВЕ. Идва от " temporal " ,демек временен.Те не се ползват за нищо,само ти пълнят компа.Всяка програма за почистване,цитирал съм "Ccleaner",започва да почиства от там първо.И да ги преместиш,освен да напълниш и другия дял,друго няма да направиш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Щото ми останало, че ще трие "downloads".
Кактоидае. Елементарна компютърна култура е периодично (всекидневно) да се трият временните през старт менюто. И в С да има само програми. Повечето юзъри това го научаваме именно по този начин.
А ти друга работа освен да си играеш с пишката и да ми броиш постовете имаш ли си? Вземи та и обърни повечко внимание. Моля.
darken_nz - специалист
Ами повечето игри ти предлагат възможност да избереш къде да ги инсталираш :razz:
Програмите за сваляне също дават да си избереш директория за сваляне.
Детето е натъпкало системния дял с игри, филми, музика и др. :-D
Не се хващай на мнения, че игрите не заемали много !
Има игри взимат по 4, че даже и по 8 ГБ !
Именно затова трябва да се деинсталират и да се инсталират на другия дял, а не на системния, музиката и филмите които харесваш може и тях да преместиш или да ги запишеш
И друг път кажи на малкия да не блъска така системния дял, защото това
води само до негативни ефекти
И аз преди като не ми стигне мястото съм слагал файлове на системния дял, но не съм го претъпквал и бързо ги махам от там, защото при един формат ще пия една студена вода
Johny - майстор
Malko да систематизираме нещата.
Всички програми , с които теглиш, имат опция, в която да укажеш къде да се записват изтеглените файлове. Намери тази опция и кажи на програмата да записва сваленото например в най-големият дял. Ако не можеш да намериш опцията, кажи с коя програма теглиш и ще ти помогнем.
Всички игри при инсталацията имат възможност да им укажеш къде да се инсталират-например в папка Games на дял Е, която сам ще си направиш. Научи си детето да прави това, като следи началото на инсталацията на всяка игра. Иначе по подразбиране всичко отива на дяла, където ти е инсталиран ундоуса и той се препълва.
Няма нужда да променяш размерите на С-то. Разните клинери и премахването на временните/temp/ файлове е добро, но няма да ти реши проблема. Там рядко се събират повече от 1Gb файлове. Освен това с "клинерите" при неправилна работа, можеш да изтриеш пароли и други стари настройки, и да си усложниш живота.
Всичко, което е информация, музика филми и т. н., просто изрежи от дял С и премести на друго място. Много от инсталираните игри, можеш да преместиш по същия начин, но трябва да си направиш нова стартова иконка/shorcut/, защото старата, ще търси играта, където я няма.
С програмата PartitionMagic можеш да промениш размера на дяла, запазвайки информацията, но първо в твоя случай това е ненужно и второ, когато въпросния дял е пълен с информация, това става много бавно и е рискована операция.
И запомни правилото: на системния дял/този с уиндоуса/ се поставят разните приложни програми / за ХР са достаъчни 15 Gb за този дял/, а всичката информация и ценни неща, се записват на друг дял, защото както каза Даркен, при преинсталиране всичко отива на кино.
Започни с нещо едно по едно и ще помагаме.
darken_nz - специалист
Искам да кажа, че при някои игри е малко по -различно (ако не даде на
advanced instalation въобще няма да му даде избор ,но това не е при всичките )
mitcd - специалист
А някой сети ли се че може и да е вирус ,който ти пълни С то.Имах такъв който ми правише копие на файловете от Д то на С то.
Най напред питащия да даде информация за размера на целия хард.Какъв му е процесора и рама та да се знае дали след време ще може да се инсталира Вин 7 например.На С то по принцип трявбва да има поне 1 Гб свободно ,щото Вина си прави временни файлове там .Виртуалната памет пак е там .Нормално за малък диск към 80 или 160Гб .С то да е към 20 Гб. А ако е по голем то най добре да е към 50Гб.
bullet - специалист
Благодаря за съветите/разбира се без подмятанията на градския, които ще отмина с мълчание/. Ще се възползвам от тях.

Малко да допълня информацията:
С-то ми е 10гБ, D-то - 30, а F-а - 40. Трия временните файлове редовно, Десктопа ми е разчистен, обаче въпреки това в Програм файлс има неща които не ги зная какво представляват и не знам да ги трия ли или не. Това което можеше да се изтрие с Add/Remove също съм разчистил. Никой в семейството не ползва торент и в С-то на практика няма големи файлове филми, музика или игри, въпреки това обаче :-k

Тема "Resize на харддиск - Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: