Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
georosi - специалист
Блажната боя ще спре просмукването на ръждата по латекса,т.е. запечатваш участъка в който избива ръжда.Ако се натупва с четката или с гъба няма да си личи участъка след нанасянето на латекса(ако все още неможеш да разбереш какво имам в предвид, купи си едно малко валяче и с него мини петната).И в никакъв случай няма как да си личи блажната под латекса.Лесно и е най бързия вариант.Трябва да се изчака само блажната боя да изсъхне.Този вариант важи и за помещения,които са били наводнявани,жълтите петна които се получават след това се третират по същия начин,а стрите майстори са го правили с белтък от яйце,но това не съм го пробвала.
Това с блажната боя е наи лесния и евтин начин энам го от собствен опит :lol:
ZMeyGorianin - майстор
А не може ли след като кооперацията е нова да хванеш испълнителя да си оправи бакиите. Нали има гаранция. Още повече, че не е минал акт16. Закарай комисията и им покажи забележките.
Щом няма акт 16 трябва да притискаш изпалнитела на строежа. Това с блажната боя е краен вариант и внимаваи те да не го направят така
stokie - специалист
Има една боя Bulls Eye, покрива такива неща единственото което съм пробвал с нея и не е успяла да покрие е перманентен маркер ударих 2 3 ръце и пак изби.Дано само това да е кусура на апартамента, че сега така строят, че не ми се мисли.
Да вметна и аз нещо за "най-лесния начин", макар че сигурно вече е късно. Ето какво направих при ремонт преди 3-4 години. Имах много ръждиви петна по стените и само 1-2 по тавана. Съвсем леко разкъртих, залепих парченца много добре изгладен станиол (домакинско алуминиево фолио) с C200, шпакловане и това е. До момента нищо не е избило. Таванът е с латекс, стените - тапети. Петната бяха до 15-20 кв. см.
parketmilanov - специалист
с спрей бяла автомобилна боя ...тавана на предишното ми жилище и част от стените бяха пуснали малки жжълти нетърпими петънца..2 флакона бяла авто боя ...и след това латекс до откат, 4 години след това нито едно петно нямаше...
любопитния - помощник
и аз имам такъв проблем,само дето са следи от арматурата ,тъй като "майсторите"са я оставили много близо до повърхността.Сега ще минавам тавана с бетонконтакт преди шпакловката.Има ли вариант той да спре ръждата или да му залепя стирoпор и да си реша проблема.
masterval - майстор
любопитния написа:
и аз имам такъв проблем,само дето са следи от арматурата ,тъй като "майсторите"са я оставили много близо до повърхността.Сега ще минавам тавана с бетонконтакт преди шпакловката.Има ли вариант той да спре ръждата или да му залепя стирoпор и да си реша проблема.
За какъв стиропор говориш?
Иначе Vrana добре е направил. Аз го правя със специална олепилена алуминиева лента, която се използва при монтаж на изолации с алуминиево покритие. Продава се.
Но след това непременно грунд отгоре, защото шпакловката пада от алуминия.
наи добре срава сас грунд за метал класика трябва да се стигне метала след което се грундирва и се изчаква да изсахне и се шпаклова на ново няма проблеми повече

Тема "Петна от ръжда в/у шпакловката на тавана в стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: