Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
antena - помощник
На финалната права сме с ремонта на банята. Дойде време да слагаме моноблока, но възникна следният проблем:

Заради наклона към сифона, който по принцип е незабележим, моноблокът също трябва да е леко наклонен на една страна. Бихме пренебрегнали това, но казанчето издайнически показва наклона, защото се пада точно до една от фугите на стената и много си личи.

Дайте идеи с какво да уплътним отдолу тоалетната чиния, така че да е ефективно, да се нивелира и да бъде стабилно. Предварително благодаря за вниманието
MASTER - специалист
Чинията се монтира ПРАВА !!!

Между нея и пода се подлага нещо стабилно за да се нивелира, пластмасово да речем, подпълва се с теракол, така че да остане видима фуга, и тази фуга се прави с силикон. Ако се направи добре подпълването с теракол, може и да се фугира с бяло.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
А колко е наклонът? Моят е 1% и на тези 19см ми се падат 2мм .... което и да е забалежимо, е лесно "подложимо".
И в случая не става дума за уплътняване на чинията (уплътнява си се със силикон), а става дума за повдигане.
Та, ако кажете с колко трябва да повдигнете, ще измислим с какво.
doc_bg - напреднал
Поставя се с полиуретан- той е много по-подходящ за целта и замества едновременно лепилата на циментова осново и силикона. Само да не сложите полиуретанова пяна :wink: - питайте в магазина има няколко цвята и няколко плътности.
antena - помощник
Благодаря за съдействието и идеите, които сте дали!

Наклонът - поне доколкото се вижда от разминаването с горния ръб на казанчето - е около 3-4 мм (в проценти не знам как се изчислява).

Заинтригува ме предложението за попълване с полиуретан, но в магазините наоколо не можах да открия. doc_bg, би ли споделил откъде мога да намеря този материал и как се продава - в течно състояние, в сухо, в какви опаковки - чували, баки?... Много ще съм благодарна, ако ме ориентираш!
MASTER - специалист
Продава се в тубички като силикона , или "салами"

Все пак подложи с нещо, на което да легне правилно чинията, вдигни я, мажи и поставяй внимателно.

Ако не си работил с такива материали, знай че се изисква рутина.
antena - помощник
Мастер, ако разбираш от тези работи и имаш опит, би ли ни помогнал срещу заплащане?
MASTER - специалист
Като ми погледнете аватара предполагам разбирате от кой край на България съм.

Иначе няма проблем, даже и без заплащане.

Тема "проблем с денивелацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: