• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vreden - специалист
Здравейте,имам един Сингер,доста стар ,но работещ.Лошото е ,че е ръчен и трудно се работи с една ръка.Искам да му сложа моторче с ремък и цензура.Има възможност за такива,защото има ремъчно колело,даже съм виждал такива машини направени..Може ли някой да ми каже от къде да си намеря такива.Аз по принцип моторчета имам най-различни,но педалите които съм виждал да продават са само "ON-OFF",т.е нямат регулация на оборотите.Има ли някакви китове който се продават за шевни машини.Давайте акъл,благодаря предварително.
MASTER - специалист
Не знам защо, но натрапчиво си мисля,че подобни неща биха продавали в сервизите за шевни машини.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Моторчета има в сервизите.
Ремъкът на моторчето трудно ще се върже към колелото на машината.
Стара машина е с изтъркани чаркове и твърде не става за шиене. Само дебели платове.
Та помисли си, ще дадеш 50лв за моторче, при късмет и ще ти го монтират, а няма да имаш пълноценна шевна машина.
По суперите продават свестни многооперационни машини от 100 до 150лв. Според примоцията.
Моля, който ще ми изтрие мнението, да има наглостта да коментира защо.
Deo-x - специалист
Моторчето на ток,педала и ремъка можеш да намериш на магазин за шевни машини и си ги монтираш сам ако има условия за това.На майка ми е крачна машина има дупки за свързване на моторчето близо до колелото и сами ги монтирахме. Педалът е сързан с кабел за моторчето.Моторчето е-JUNI 100w 220v 50/60hz 0.5a rpm6000.За ръчния незнам,попитай магазина.Можеш да носиш там,да погледнат,да изберат подходящия комплект и директно да монтират на машината,да пробват.Не си спомням цената,отдавна беше.
vreden - специалист
Знам,че сигурно има в магазините и сервизите ,но не знам къде има такива в София. n_a машината си е супер и въобще не е изхабена,напротив шие страхотно,Сингер от едно вренме, си е Сингер за цял живот,пардон за поне три живота моята е на повече от 100 години.Като си купя една за 100лв. от Кауфланд например какво ще получа?Пластмасова машина която при първия по голям зор от по дебел плат ще скръцне и дотам.Ако ще си взимам нова ,ще е Toyota или Singer,но за сега нямам такава възможност,тъй,че ако някой може да помогне с полезен съвет да казва.
PCL82 - майстор
Тези стари сингери наистина са яки машини. У нас имаме две- една от майчиния и една от бащиния клон. На едната е шита брезентова палатка, изпускана не е смазвана и пак работи. Другата е запазена.Сигурно имат 100 години и могат да изкарат още толкова поне!

И аз съм обмислял тази възможност за моторче и като гледам е много проста. Имаме и по-съвременна машина науман от 80-те. Като гледам моторчето й направо може да се присади на сингера. Само се сваля манивелата и се завива на нейно място моторчето.
Не знам само къде може да се намери друго такова и цензура.
vreden - специалист
Баш те тва и аз се чудя.Сигурен съм ,че има такива комплекти които се продават,ама къде пусто да търся е въпроса?
velsi - Почетен майстор
Виждал съм такова моторче в магазин, в който се продават предимно китайски неща. Но не магазин "всичко за лев". Моторче и цензура - комплект. Беше някъде към 30 лева мисля. Но качеството му не ме впечатли особено.
vreden - специалист
И аз това си мислех.Качеството може да не е кой знае какво,но и ние едва ли ще я ползваме много.Аз между другото имам едно моторче от пишеща машина Олимпия,мотора е АЕГ и страхотен.Мисля си дали ако купя един спусък от бормашина ще стане.Ще го монтирам в основата на пантата на една ламарина към друга и ето ти цензура.
  • 1
  • 2

Тема "Моторче за шевна машина-от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: